Wet open overheid (Woo)

Bij (semi-)overheden wordt de databerg steeds groter. Als gevolg van de Wet open overheid moet er steeds meer data worden doorzocht, gecategoriseerd en geanonimiseerd. Dit oefent een grote druk uit op de ambtelijke capaciteit. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk deze druk te verlichten door gebruik te maken van speciale datamanagementsoftware, geheel verzorgd door ons Legal Tech-team. 

Vraag informatie aan Inschrijven nieuwsbrief

Bespaar tijd en capaciteit op jouw Woo-verzoeken en datahuishouding met eDiscovery

Onder de Woo zijn organisaties verplicht om zowel actief als op verzoek gegevens te openbaren en vervolgens daarin te lakken wat moet worden weggelaten. Deze verplichtingen vragen veel van ambtenaren en vaardigheden in datahuishouding. Door middel van eDiscovery-software kan dit proces veel sneller worden verricht, waardoor in kortere tijd meer gegevens kunnen worden verwerkt. Met deze software worden documenten automatisch gescand, gecategoriseerd en geanonimiseerd. Hierdoor is het vinden en lakken van de juiste documenten vliegensvlug te realiseren, om zo een Woo-verzoek te beantwoorden en om aan jouw actieve openbaarmakingsplicht te voldoen.

Waarom gebruik maken van eDiscovery?

 • Efficiënter
  • Met eDiscovery kunnen meer verzoeken in minder tijd worden verwerkt. Hierdoor zijn specialisten effectiever in te zetten en minder bezig met lak- en zoekwerk.
 • Kwalitatiever
  • Door gebruik te maken van eDiscovery geeft organisaties meer inzicht in de documenten die rondgaan. Daardoor zullen informatieverzoeken accurater en meer compleet zijn.
 • Sneller
  • Met datahuishouding en eDiscovery kunnen in een paar klikken enorme datasets worden doorzocht en geannonimiseerd. Dit levert een significante besparing van tijd op dergelijk routinewerk.
 • Tevredener
  • Verzoekers van overheidsinformatie zullen minder lang moeten wachten op completere resultaten, waardoor hun tevredenheid omhoog gaat. Daarnaast draagt dit bij aan tevredenheid binnen eigen organisatie.
 • Transparanter
  • Met eDiscovery zullenorganisaties transparanter opereren wat de democratische controle ten goede komt. Hierdoor voldoen organisaties aan wettelijke verplichtingen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de overheid? Schrijf je dan in voor onze thema-nieuwsbrief. Neem direct contact met ons op voor specifieke vragen. 

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Advies op maat

Overheid nieuwsbrief

Laat je e-mailadres achter en meld je direct aan

De legal tech consultants van ICTRecht

Maak kennis met onze legal tech consultants. Zij helpen jouw organisatie te innoveren: 

Wet open overheid

Vraag gemakkelijk een gesprek aan door het formulier hiernaast in te vullen. Een van onze legal consultants neemt dan contact met je op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

 

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Petrol RGB

 

Meer informatie over de Wet open overheid