Wet open overheid (Woo)

Bij (semi-)overheden wordt de databerg steeds groter. Als gevolg van de Wet open overheid moet steeds meer data worden doorzocht, gecategoriseerd en geanonimiseerd, wat een grote druk uitoefent op de ambtelijke capaciteit. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk deze druk te verlichten door gebruik te maken van speciale datamanagementsoftware, geheel verzorgd door het Legal tech team van ICTRecht

Vraag informatie aan

Bespaar tijd en capaciteit op uw Woo-verzoeken en datahuishouding met eDiscovery

Onder de Woo zijn organisaties verplicht om zowel actief als op verzoek gegevens te openbaren en vervolgens daarin te lakken wat moet worden weggelaten. Deze verplichtingen vragen veel van ambtenaren en vaardigheden in datahuishouding. Door middel van eDiscovery software kan dit proces veel sneller worden verricht, waardoor in kortere tijd meer gegevens kunnen worden verwerkt. Met deze software worden documenten automatisch gescand, gecategoriseerd en geanonimiseerd. Hierdoor is het vinden en lakken van juiste documenten vliegensvlug te realiseren om een Woo-verzoek te beantwoorden en om aan uw actieve openbaarmakingsplicht te voldoen.

Waarom gebruik maken van eDiscovery?

 • Efficiënter
  • Met eDiscovery kunnen meer verzoeken in minder tijd worden verwerkt. Hierdoor zijn specialisten effectiever in te zetten en minder bezig met lak- en zoekwerk.
 • Kwalitatiever
  • Door gebruik te maken van eDiscovery geeft organisaties meer inzicht in de documenten die rondgaan. Daardoor zullen informatieverzoeken accurater en meer compleet zijn.
 • Sneller
  • Met datahuishouding en eDiscovery kunnen in een paar klikken enorme datasets worden doorzocht en geannonimiseerd. Dit levert een significante besparing van tijd op dergelijk routinewerk.
 • Tevredener
  • Verzoekers van overheidsinformatie zullen minder lang moeten wachten op completere resultaten, waardoor hun tevredenheid omhoog gaat. Daarnaast draagt dit bij aan tevredenheid binnen eigen organisatie.
 • Transparanter
  • Met eDiscovery zullenorganisaties transparanter opereren wat de democratische controle ten goede komt. Hierdoor voldoen organisaties aan wettelijke verplichtingen.

Oplossingen voor de problemen van nu

De legal consultants van ICTRecht helpen bij de implementatie en integratie van de eDiscovery software in uw organisatie. ICTRecht werkt samen met INDICA om een oplossing te bieden voor de uitdagingen die de Wet open overheid voor bestuursorganen veroorzaakt. Met de technologie van INDICA en de expertise van ICTRecht zal de software dan ook naadloos geïntegreerd worden in uw keten. Daarbij levert ICTRecht de benodigde ondersteuning in het inhoudelijke proces. De ondersteuning is zowel technisch als juridisch inhoudelijk. Na implementatie is het mogelijk dat ICTRecht terugkerende werkzaamheden rondom de Wet open overheid uit handen neemt.

Vraag informatie aan

ICTRECHT Illustratie 4 specialisten - Petrol RGB

De legal tech consultants van ICTRecht

Maak kennis met onze legal tech consultants. Zij helpen uw organisatie te innoveren: 

Naast ons vaste team van legal consultants werken we ook met externe partners (o.a. Jeroen Zweers - Juridische innovatie & transformatie consultant).

Wet open overheid

U vraagt gemakkelijk een gesprek aan door het formulier hiernaast in te vullen. Een van onze legal consultants neemt dan contact met u op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

 

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Petrol RGB

 

Meer informatie over de Wet open overheid