Arnoud Engelfriet

Chief Knowledge Officer (CKO)

Arnoud Engelfriet is informaticus en IT-jurist. Hij is gespecialiseerd in AI, data en software, en verdiept zich graag in complexe uitdagingen op het snijvlak van ict en recht, een onderwerp waar hij zich sinds 1993 mee bezighoudt. Hij is een veelgevraagd spreker, auteur van boeken en gastdocent. Zijn nieuwste boeken ‘ICT en Recht’ en ‘AI and Algorithms’ laten de juridische en technische ontwikkelingen in het het ICT-recht zien die culmineerden in de AI-innovatierevolutie waarin we ons vandaag de dag bevinden.

Als Chief Knowledge Officer staat Arnoud aan het hoofd van de Academy, waar hij diverse IT-gerelateerde cursussen voor juridische en zakelijke professionals heeft ingezet. Arnoud nam het initiatief tot het creëren van de gecertificeerde “CAICO®” cursus voor AI Compliance Officers. Vanuit zijn overtuigingen over het delen van kennis, blogt Arnoud sinds 2007 elke werkdag over IT-recht en technologie.

Naast zijn verantwoordelijkheden bij ICTRecht is Arnoud docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Arnouds professionele kwalificaties omvatten onder meer de titels van Nederlands en Europees octrooigemachtigde, die teruggaat op zijn tien jaar durende werk als IP Counsel bij Royal Philips.

Contact
Arnoud Engelfriet