Heeft u alle risico's in beeld?

Risicomanagement is een proces waarbij, binnen de relevante context van uw organisatie, de relevante risico’s worden geïdentificeerd en beheerst. Door regelmatig risicoanalyses uit te voeren en passende maatregelen te treffen, zorgt u ervoor dat de risico’s acceptabel worden of binnen uw ‘risk appetite’ vallen.
ICTRecht kan u hierbij helpen. 

Neem contact op

Waarom is het hebben en volgen van een risicomanagementproces zo belangrijk?

Door het periodiek en op benodigde momenten uitvoeren van risicoanalyses als onderdeel van het risicomanagementproces zal uw organisatie:

  • een hogere bewustwording krijgen omtrent bestaande risico’s en actuele risiconiveaus en wat er nodig is om deze succesvol te managen;
  • sneller kunnen anticiperen op een veranderend risicolandschap;
  • in betere mate processen, de dienstverlening en daarmee de continuïteit van uw onderneming of organisatie kunnen waarborgen.
  • haar doelstellingen kunnen realiseren.

Het kan ook zijn dat het hebben van een risicomanagementproces wettelijk verplicht is voor uw organisatie.

ICTRECHT Illustratie werkoverleg - Oker RGB

Hoe kan ICTRecht u helpen bij uw risicomanagementbehoefte?

ICTRecht kan u, onder andere, op de volgende manieren helpen:

  • Het opzetten van een risicomanagementproces op basis van uw compliance-behoefte (bijv. ISO 27001, NEN 7510, ISO 9001, etc.).
  • Het creëren van risico-awareness binnen de organisatie.
  • Het formuleren en initiëren van een periodieke risico-inventarisatie.
  • Het uitvoeren/begeleiden van de risicoanalyse, -beoordeling en -evaluatie.
  • Het definiëren van de risicolijst en formaliseren van de risicobehandelplannen.

We kunnen u ook helpen om een Bussiness Impact Analyse uit te voeren, waarmee u alle kritieke bedrijfsprocessen in kaart kunt brengen. Deze exercitie dient als basis om tot een Business Continuity Plan te komen, maar kan natuurlijk ook als input gebruikt worden voor de risicoanalyse.

Vraag meer info aan

Referenties

Tal van organisaties vertrouwen al op onze uitgebreide expertise op het gebied van informatiebeveiliging. Hieronder een greep uit de lijst. 
 

Wilt u graag wat hulp bij risicomanagement?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze security specialisten neemt dan vrijblijvend contact met u op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter