Security officer 'as a service'

Informatie en IT zijn onmisbaar voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Het is dan ook van groot belang dat uw informatie en systemen adequaat worden beschermd. Maar waar te beginnen? En wanneer is de bescherming ‘adequaat’? De security officers van ICTRecht helpen uw organisatie veilig te houden. 

Onze security-aanpak Vraag meer info aan

Onze security officers zorgen voor een veilige organisatie

Onze security specialisten kunnen de rol van (parttime) security officer voor uw organisatie invullen, inhouse of op afstand. Wij helpen u grip te krijgen én te houden op informatiebeveiliging en om weloverwogen keuzes te maken over de beveiliging van uw informatie.

Onze security officers stellen uw securitybeleid op en maken een vertaalslag naar een concreet plan van aanpak. Vervolgens helpen zij uw organisatie om de gewenste stappen uit te voeren en rapporteren over de voortgang. Bij incidenten of andere gebeurtenissen staan wij stand by.

Doordat uw organisatie ‘in control’ is, mist u geen commerciële kansen en kunt u op ieder moment verantwoording afleggen aan klanten en toezichthouders.

Vraag meer info aan

ICTRECHT Illustratie handen schudden - Oker RGB

Flexibel security-advies voor een vast bedrag per maand

De ene maand zal uw behoefte aan security-advies groter zijn dan de andere. Maar op het moment dat zich een incident voordoet, of een belangrijke deal afhankelijk is van een security checklist van uw klant, wilt u snel de beschikking hebben over een deskundige security specialist met kennis van uw organisatie. Met onze security officer ‘as a service’ bent u hiervan verzekerd.

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Vraag

Onze security officers helpen u met diverse securityvraagstukken:

  • Het uitvoeren van security risico-analyses en business impact assessments.
  • Begeleiden van of ondersteunen bij security vragenlijsten en controles vanuit uw opdrachtgevers.
  • Het inrichten van procedures voor bijvoorbeeld toegangsbeveiliging, incidenten of de omgang met bedrijfsmiddelen.
  • Beoordelen of IT-leveranciers voldoen aan uw beveiligingseisen.
  • Optreden als sparringpartner en vraagbaak voor management, business, IT en alle andere onderdelen van uw organisatie.

Vraag meer info aan

De security-aanpak van ICTRecht

Schakelt u een security officer in via ICTRecht? Dan starten wij met workshops en interviews om uw business en medewerkers te leren kennen en de security risico’s in kaart te brengen. Vervolgens doorlopen wij 4 stappen:

Stap 1. Beleid en actieplan

Heeft u al een informatiebeveiligingsbeleid? Dan voeren onze security officers een beoordeling en update van uw beleid uit. Heeft u nog geen beleid, dan helpen wij u daarmee. Daarbij staat uw business centraal: informatiebeveiliging dient uw business, niet andersom. Vervolgens maken wij een vertaalslag naar een praktisch plan van aanpak, waar uw organisatie direct mee aan de slag kan.

Stap 2. Doorlopend advies

Heeft u advies of ondersteuning nodig bij de uitvoering van het plan, of ad hoc vraagstukken rond security? Onze security specialisten staan stand by om u te adviseren en te ondersteunen op het moment waarop u dat nodig vindt.

Stap 3. Monitoren en rapporteren

Uw security officer checkt of de stappen uit het plan worden opgevolgd en of er knelpunten zijn. Hierover brengt hij verslag uit via een rapportage. Met de rapportages worden niet alleen knelpunten inzichtelijk zodat u kunt bijsturen; de vooruitgang wordt ook aantoonbaar inzichtelijk gemaakt.

Stap 4. Tussentijds bijsturen

Als uit de rapportage knelpunten blijken, adviseren wij hoe hier pragmatisch mee kan worden omgegaan. Deze acties houden wij bij, zodat zij als input kunnen worden meegenomen bij de eerstvolgende update van het beleid en plan.

Lees meerLees minder

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze security specialisten neemt dan vrijblijvend contact met u op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter