DPIA en privacy by design/default

Privacy by design/default en het uitvoeren van DPIA’s zullen centraal staan bij ontwikkeling en gebruik van ICT-systemen. Hoe kan privacy worden meegenomen in een ontwikkeltraject, hoe borgt men adequate privacyinstellingen in het gebruik en hoe wordt een en ander praktisch en juridisch correct vastgelegd? U leert het tijdens deze training!

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
25 mei 2023
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur – 17:15 uur
Informatie:

Privacy in de ICT brengt nieuwe aandachtspunten met zich mee. Drie belangrijke aandachtspunten zijn de begrippen privacy by design/default en het uitvoeren van DPIA’s. Deze begrippen en het uitvoeren van DPIA’s zullen centraal staan bij ontwikkeling en gebruik van ICT-systemen. Hoe kan privacy worden meegenomen in een ontwikkeltraject, hoe borgt men adequate privacyinstellingen in het gebruik en hoe wordt een en ander praktisch en juridisch correct vastgelegd? 

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Duiden wat onder privacy by design/ default wordt verstaan 
  • Privacy by design-eisen formuleren in een ontwikkeltraject
  • Privacy by default-eisen toetsen aan een functioneel ontwerp of design
  • Besluiten of het uitvoeren van een DPIA verplicht is, een keuze voor een model maken en zorgen dat alle vereiste elementen in een DPIA worden behandeld

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Keurmerken:

Trainer

Jay Remmelzwaal

Jay Remmelzwaal

Juridisch adviseur

Jay Remmelzwaal werkt als juridisch adviseur binnen ons privacyteam. Hij is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en houdt zich onder meer bezig met de juridische aspecten rondom...

Meer over Jay

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding allround privacy jurist business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding allround privacy jurist business professional en is ook los afneembaar.

Kennis opdoen over privacy en recht, met bijzondere aandacht voor ICT-diensten en software? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee leert u in één jaar over de impact van de AVG.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding privacy jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.