Open data en open overheid

Wat zijn precies open data en waarom is dit van maatschappelijk belang? Hoe sluiten de politieke, technische en wettelijke kaders op elkaar aan? Leer in deze training het recht rond toegang op data te beheersen. 

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht of via livestream
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
3 november 2022
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur - 17:15 uur
Informatie:

Na jaren van een terugtredende overheid pakt de overheid een steeds grotere rol in de maatschappij. Tegelijkertijd zien we een groeiende datahonger bij de burger. Voortschrijdende digitalisering maakt participatie van de burger mogelijk. Maar alleen als er sprake is van open data. Transparantie gaat over meekijken; openheid gaat over meedoen. Wat zijn precies open data en waarom is dit van maatschappelijk belang? Hoe sluiten de politieke, technische en wettelijke kaders op elkaar aan? 

Voor u als ICT-jurist is het beheersen van het recht rond toegang op data van essentieel belang. Data is de grondstof van de informatiemaatschappij waarin wij opereren. En zeker waar het gaat om data van de overheid, is goede toegang en kunnen gebruiken van die data een kernaspect. 

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De relevantie van open data en open overheidsdiensten herkennen en duiden 
  • Beginselen van transparantie, openheid en toegang toetsen in concrete situaties
  • De Wet open overheid en de Wet hergebruik overheidsinformatie toepassen

Doelgroep:
Wo-juristen en advocaten met minimaal 3 jaar ervaring in de ICT-recht praktijk

Keurmerken:

Trainers

Kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist: de verdieping

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist: de verdieping en is ook los afneembaar.

Heeft u ervaring met het ICT-recht, maar bent u op zoek naar diepgaande kennis en skills? Volg dan onze éénjarige verdiepende opleiding tot ICT-jurist.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over onze opleiding ICT-jurist: de verdieping
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.