Themadag inventariseren en registreren

In deze dagtraining wordt op basis van best practices besproken wat de belangrijkste onderdelen zijn van een privacyinventarisatie en een plan van aanpak. Daarnaast wordt antwoord gegeven op vragen als: wat is het doel van het verwerkingsregister? Wat is de rol van de FG bij het opstellen van een verwerkingsregister? Deze themadag wordt verzorgd door trainers uit het werkveld.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsactie

Training in het kort

Locatie:
Amsterdam indien mogelijk, anders online
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
12 mei 2021
Duur:
Hele dag
Tijd:
09:45 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze themadag bestaat uit de trainingen 'Privacy-inventarisatie en plan van aanpak' en 'Het verwerkingsregister'.

Privacy-inventarisatie en plan van aanpak
Een belangrijke taak voor een FG is het vaststellen in hoeverre een bedrijfsproces of -activiteit voldoet aan de AVG. Dit gebeurt aan de hand van een privacyinventarisatie. Aan het begin van de training wordt op basis van best practices besproken wat de belangrijkste onderdelen zijn van een dergelijke inventarisatie en een plan van aanpak. Hierbij gaan we ook in op hoe de FG controle behoudt over de privacyprocessen binnen de organisatie door middel van een Plan-Do-Check-Act cyclus. U sluit de training af met een praktijkcasus.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Privacyaspecten van een bedrijfsonderdeel of -activiteit identificeren en evalueren
  • Rapporteren over de staat van de privacyaspecten van een bedrijfsonderdeel of -activiteit
  • Een plan van aanpak opstellen om de compliance te verhogen

Het verwerkingsregister
Een belangrijke pijler binnen de AVG is de verplichting voor een organisatie om bepaalde zaken te documenteren, zodat compliance kan worden aangetoond. Het verwerkingsregister is hiervan een belangrijk onderdeel. Maar wat is het doel van het verwerkingsregister? Hoe stel je een register op en onderhoud je het? Maar ook wat is de rol van de FG bij het opstellen van een verwerkingsregister? In deze training wordt onder meer antwoord gegeven op bovenstaande vragen.

Na het volgen van deze training weet u:

  • Wat het doel is van het verwerkingsregister
  • Wat het belang is van het verwerkingsregister voor controles
  • Wat er in het verwerkingsregister geregistreerd moet worden
  • Hoe hij/zij het verwerkingsregister moet opstellen en bijhouden
  • Wat specifieke aandachtspunten zijn bij het opstellen en bijhouden van het verwerkingsregister

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:

Trainers

Peter Kager

Peter Kager

Directeur ICTRecht Privacy

Peter is directeur van ICTRecht Privacy. Peter staat opdrachtgevers bij op het gebied van privacy, cookies, e-commerce, consumentenrecht en webdevelopment. Hoewel het juridische aspect hierbij...

Meer over Peter
Jay Remmelzwaal

Jay Remmelzwaal

Juridisch adviseur

Jay Remmelzwaal werkt als juridisch adviseur binnen ons privacyteam. Hij is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en houdt zich onder meer bezig met de juridische aspecten rondom...

Meer over Jay

Kortingsactie

Maak gebruik van onze speciale kortingsactie:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.