Uitwisseling op orde

Een voorwaarde voor goede zorg is ‘Uitwisseling op orde’. De juiste informatie is echter niet altijd voor de zorgverlening tijdig beschikbaar. Er vinden de nodige ontwikkelingen plaats om dit te verbeteren. Benieuwd hoe u zich voorbereidt op de wet- en regelgeving? In deze training gaan we hierop in en gaan we aan de hand van een casus aan de slag met het plan van aanpak.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
21 maart 2023
Duur:
2 uur
Tijd:
12:45 uur - 14:45 uur
Informatie:

‘Uitwisseling op orde’ is een voorwaarde voor goede zorg. Doordat zorgaanbieders op veel verschillende systemen zijn aangesloten, is echter niet altijd de juiste informatie voor de zorgverlening tijdig beschikbaar. Om dit te verbeteren, vinden er de nodige ontwikkelingen plaats, zowel op technisch vlak als op het gebied van wet- en regelgeving.

Bent u benieuwd hoe u zich voorbereidt op de aankomende wet- en regelgeving op grond waarvan standaardisatie van semantiek en techniek voor uitwisselen van patiëntgegevens verplicht wordt? Tijdens de training wordt het bestaand wettelijk kader en de concept-wetgeving besproken en gaan we in op een concreet plan van aanpak voor uw gehele applicatielandschap.

Onder andere de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz) en de toekomstige wet- en regelgeving zoals het Wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) en de ‘European Health Data Space’ (EHDS) verordening worden besproken.

Aan de hand van een casus gaan we concreet met u aan de slag met het plan van aanpak en bespreken hoe u om kunt gaan met de vele wettelijke verplichtingen. Er is ruimte om in de groep te discussiëren over welke juridische en ethische obstakels u bij de uitwisseling voorziet en welke concrete oplossingen er mogelijk zijn. Wij denken graag mee.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Uitwisseling van patiëntgegevens door de zorgaanbieder met de patiënt, een andere zorgaanbieder, de zorgverzekeraar of een onderzoeker duiden op basis van de toepasselijke wet- en regelgeving en heeft u een beeld van de implicaties van die duiding
  • Ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving over het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens duiden
  • (Toekomstige) wet- en regelgeving voor zorgaanbieders die op elektronische wijze (medische) persoonsgegevens uitwisselen benoemen en een concreet plan van aanpak bij een casus formuleren

Na deze training organiseren we de training 'Medische software, bent u MDR-compliant?'. Lees meer over deze training. 

Doelgroep: 
Zorg professionals, softwareontwikkelaars, ICT-dienstverleners in de zorg, beslissers, inkopers en/of bedrijfsjuristen bij een zorginstelling en advocaten met minimaal 3 jaar ervaring

Trainers

Sari Jansen

Sari Jansen

Juridisch adviseur

Sari Jansen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Ze is gespecialiseerd in de...

Meer over Sari
Tessa van Schijndel

Tessa van Schijndel

Juridisch adviseur

Tessa van Schijndel werkt als juridisch adviseur binnen het cloudteam. In deze functie adviseert zij clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van...

Meer over Tessa

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.