Zorg op afstand (eHealth)

Beeldschermzorg wordt op dit moment overal deel van de dagelijkse zorgpraktijk. Leer in deze training over de vereiste juridische afspraken en hun aandachtspunten, inclusief de meest gehanteerde standaarddocumenten. Onze zorg experts delen vele praktijkvoorbeelden, zoals de toetsing van beeldschermzorg-applicaties als medisch hulpmiddel.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsactie

Training in het kort

Locatie:
Amsterdam of via livestream
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
10 maart 2022
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur – 17:15 uur
Informatie:

Beeldschermzorg als juiste zorg op de juiste plaats wordt op dit moment overal deel van de dagelijkse zorgpraktijk. Dit is noodzakelijk om de kwaliteit van zorg zo goed mogelijk te waarborgen. Dit roept vele vragen op, zoals welke overeenkomsten moeten worden gesloten en welke wettelijke verplichtingen er zijn bij het leveren en gebruiken van beeldschermzorg. De ICT-jurist leert over de vereiste juridische afspraken en hun aandachtspunten, inclusief de meest gehanteerde standaarddocumenten. Een en ander wordt in de praktijk gebracht met vele voorbeelden, zoals de toetsing van beeldschermzorg-applicaties als medisch hulpmiddel.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De verschillende soorten digitale zorg op afstand duiden en de bijbehorende (juridische) risico’s
  • Met gebruik van de standaard stukken een goede basis leggen voor het contract ten behoeve van de inkoop dan wel verkoop van de online zorg op afstand
  • De nodige afspraken en verplichtingen waaraan moet worden voldaan om de kwaliteit van (online platforms voor) beeldschermzorg juridisch te waarborgen, duiden
  • Beoordelen of specifieke digitale zorg op afstand voldoet aan de kwaliteitseisen
  • Duiden op welke manier een behandelingsovereenkomst online tot stand zou kunnen en moeten komen
  • Standalone software kwalificeren
  • Bepalen in welke risicoklasse een medisch hulpmiddel (standalone software) valt en bepalen wat dan de vervolgstappen zijn

Doelgroep:
Wo-juristen en advocaten met minimaal 3 jaar ervaring in de ICT-recht praktijk

Keurmerken:

Trainers

Kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist: de verdieping

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist: de verdieping en is ook los afneembaar.

Heeft u ervaring met het ICT-recht, maar bent u op zoek naar diepgaande kennis en skills én wilt u expert worden in uw vakgebied? Volg dan onze éénjarige verdiepende opleiding tot ICT-jurist waarbij u kunt kiezen uit zes specialisatie profielen.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over onze opleiding ICT-jurist: de verdieping
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.