Home / Nieuws & Blogs / De Privacy Simulatie van ICTRecht genomineerd voor de Privacy Awards!

De Privacy Simulatie van ICTRecht genomineerd voor de Privacy Awards!

| 15 december 2023

De Privacy Simulatie van ICTRecht, een serious game gemaakt door Legal Counsels en ontwikkelaars Ruben van der Geest en Jorden Bailey, is genomineerd voor de Nederlandse Privacy Awards in de categorie bedrijfsoplossingen. De Nederlandse Privacy Awards worden op 24 januari 2024 uitgereikt tijdens de Nationale Privacy Conferentie: hét jaarlijkse Nederlandse privacy-evenement rond de Europese Dag van de Privacy.

Serious game vergroot bewustzijn over privacy 

De Privacy Simulatie is gericht op het blijvend kweken van bewustzijn rondom de onderwerpen privacy en security. Wil je dat medewerkers binnen jouw organisatie goed leren omgaan met privacy en security? Laat jouw medewerkers dan aan de slag gaan met de Privacy Simulatie. De Privacy Simulatie is namelijk ontstaan uit het geloof dat de enige manier om dit te bereiken veel oefenen inhoudt. De Privacy Simulatie is een serious game waarmee je collega's op een leuke wijze passend leren omgaan met informatie van personen. Ze leren hoe een organisatie zich kan wapenen tegen datalekken en crisissituaties herkennen. 

In de Privacy Simulatie ben je als speler onderdeel van het crisisteam dat is ingeschakeld door de fictieve online juwelier Het Handje. Na het digitaliseren van haar dienstverlening, zijn medewerkers van de juwelier verschillende merkwaardigheden op het spoor gekomen, en vermoeden ze serieuze privacy problemen. 

Aan jou de taak om als speler van de Privacy Simulatie op zoek te gaan naar oplossingen voor deze problemen. Hierbij kom je terecht in een crisissituatie en moet je aan de slag met datalekken, indringers van buiten de organisatie, klanten die gebruikmaken van hun privacy rechten en kom je in aanraking met de privacy toezichthouder.

De Privacy Simulatie wordt daarbij toegespitst op de realiteit binnen jouw organisatie. Vragen worden hierbij afgestemd op de sector waar jouw organisatie actief is en het niveau van volwassenheid van de medewerkers binnen jouw organisatie ten aanzien van de onderwerpen.

Twee varianten beschikbaar

Er zijn inmiddels twee varianten beschikbaar van de game: de ‘Fundamentals’ variant en de ‘Pro’ variant. Waar de eerste variant de basis legt voor de privacy kennis van de speler, vereist de Pro variant enige voorkennis. Dit maakt de Simulatie inzetbaar voor verschillende doeleinden, zoals de onboarding van nieuwe medewerkers, maar ook het opleiden van interne privacy aanspreekpunten. En omdat één keer leren eigenlijk geen keer leren is, krijgen organisaties de mogelijkheid om continu met nieuwe content aan de slag te gaan. Zo is met de Privacy Simulatie een doorlopende oplossing gecreëerd gericht op het oplossen van de privacy en security awareness problemen binnen jouw organisatie!Meer weten? Of wil je graag meer zien van de Privacy Simulatie tijdens een demo? Neem dan contact op met Jorden Bailey via j.bailey@ictrecht.nl.