Home / Nieuws & Blogs / Even voorstellen... en wat ga ik doen?

Even voorstellen... en wat ga ik doen?

6 juni 2013

Door middel van deze blog wil ik mij graag aan u voorstellen. Mijn naam is Niels Winters, ik ben 23 jaar en ben afgelopen maandag begonnen als stagiair bij ICTRecht. Op dit moment nader ik het einde van mijn studie en ben ik aan het afstuderen aan de master Recht & ICT aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Mijn interesses liggen hier vooral bij privacy, e-commerce en intellectuele eigendom.

Nu ik vrijwel alle mastervakken heb behaald, zal ik mij de komende tijd gaan richten op de scriptie. Deze schrijf ik in het kader van privacy en het cameragebruik in de publieke ruimte. Heel actueel op dit moment zijn bijvoorbeeld de Google Glasses, StreetView en het gebruik van drones. In mijn onderzoek wil ik op zoek gaan naar de grenzen van het gebruik van deze (mobiele) apparatuur en de privacywetgeving. Hierbij zal ik mij grotendeels richten op het particuliere gebruik, maar ook gebruik door publieke instellingen laat ik niet onbesproken.

Naast mijn studie ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam geweest en heb ik websystemen ontwikkeld en advies gegeven aan verschillende bedrijven in het MKB. Nu werk ik bij een webhostingbedrijf waar ik het gehele beheersysteem onderhoud en af en toe juridisch advies geef.

De combinatie van het technische en juridische heeft veel interesse bij mij opgewekt. Een stage bij ICTRecht leek mij dan ook een uitgelezen kans om ervaring op te doen in de praktijk. De komende twee maanden zal ik op de verschillende gebieden enkele taken gaan vervullen.