Home / Nieuws & Blogs / ICTRecht lanceert disclaimergenerator

ICTRecht lanceert disclaimergenerator

| 28 oktober 2010

Vrijwel iedere website heeft er één: een disclaimer. Daarmee wordt aansprakelijkheid beperkt, voor zover dat mogelijk is binnen de wet. Ook wordt in een disclaimer vaak aangegeven wat er wel en niet mag gebeuren met uw teksten en foto's, of hoe u omgaat met inhoud van derden.

Voor uw gemak lanceert ICTRecht de Disclaimergenerator: een automatisch hulpmiddel waarmee u zelf een op maat gesneden disclaimer genereert. Deze mag u vrijelijk op uw website(s) gebruiken.

Probeer nu zelf: de Disclaimergenerator !

Overigens hebben disclaimers maar beperkte juridische waarde. Disclaimers zijn juridisch gezien namelijk een mededeling, en de meeste dingen die erin staan juist pas werken als het een afspraak en niet een mededeling is.

Ik kan bijvoorbeeld niet eenzijdig zeggen “ik ben niet aansprakelijk”, maar wel “deze mededeling is op persoonlijke titel”. Dat laatste vereist geen instemming van u, lezer: dat is gewoon zo. Maar of ik aansprakelijk ben, dat zal de rechter wel bepalen. Pas als u ermee instemt dat ik niet aansprakelijk ben, kan ik uw claims afwijzen. Er zijn vast nog wel een paar zinvolle items te bedenken, zoals “ik heb geen tijd alle reacties te lezen”, maar veel tekst uit disclaimers is puur juridisch holle frasen.

De gegenereerde disclaimer is kort en kernachtig en vermijdt deze frasen. Wij zijn erg benieuwd wat u ervan vindt!