Home / Nieuws & Blogs / Legal ICT opent kantoor in Brussel

Legal ICT opent kantoor in Brussel

1 februari 2018

Legal ICT, het internationale label van ICTRecht, vestigt zich per 1 februari in Brussel. Sinds 2010 bedient Legal ICT, nu onder leiding van Matthijs van Bergen, nationale en internationale klanten met juridisch advies. Acht jaar later is het tijd voor een eigen kantoor in het centrum van Brussel, in het hart van de Europese wetgeving.

“Onze klanten krijgen meer en meer te maken met Europese wetgeving. Om deze reden is Brussel natuurlijk dé plek voor een nieuw kantoor voor Legal ICT. Hier worden beslissingen genomen en wetten opgesteld die door Europese lidstaten en onze klanten nageleefd moeten worden”, aldus Matthijs van Bergen.

De nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in mei in werking treedt, is een voorbeeld van de toenemende impact van wetgeving vanuit Europa. Deze verordening is rechtstreeks van toepassing in alle EU-lidstaten. De bedoeling hiervan is om in de hele EU een gelijk en hoogstaand niveau van bescherming van persoonsgegevens vast te stellen. Alleen op bepaalde specifieke onderdelen mogen lidstaten nog afwijken van de verordening of deze verder invullen door eigen wetgeving.

Legal ICT helpt bedrijven te voldoen aan Europese wetgeving die van toepassing is op internet en ICT, en geeft advies aan internationaal opererende organisaties hoe om te gaan met afwijkende wetgeving per land. Vanuit Brussel houdt Legal ICT de Europese ontwikkelingen op het gebied van ICT en internet nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen zij organisaties hulp bieden bij actuele, internationale vraagstukken, zoals de kwestie rondom de gevolgen van de Brexit op data-uitwisseling en handel met het Verenigd Koninkrijk.

Brussel: digitale hoofdstad van België én Europa

Daarnaast is Brussel op digitaal gebied volop in ontwikkeling. Vorig jaar sprak de Belgische Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets uit dat zij “Brussel op de kaart wil zetten als digitale hoofdstad van België én van Europa”. Op het moment zijn volgens Minister van Werk & Economie Didier Gosuin in Brussel al meer dan tweeduizend ondernemingen actief in de informatie- en communicatietechnologie. Dit is al goed voor bijna acht procent van het totaal bbp van België. Afgelopen jaar zijn verschillende initiatieven opgezet om de digitalisering van Brussel nog verder te laten groeien.

Mede hierdoor is Brussel dé locatie voor de opening van een gloednieuw kantoor voor Legal ICT. Vanuit het nieuwe kantoor adviseert het team over Europese en nationale wetgeving rondom ICT en internet. Heeft u juridische vragen over privacy, (online) ondernemen en clouddiensten? Neem dan contact op met Legal ICT.

Team Legal ICT

 

Contactgegevens Legal ICT

Adres: Avenue Louise 65, 1000 Brussels

E-mail: info@legalict.com