Home / Nieuws & Blogs / Top 5 punten van de Europese Privacyverordening

Top 5 punten van de Europese Privacyverordening

| 4 juni 2015

Dat er een Europese Privacyverordening (General Data Protection Regulation) op komst is die onze Wet bescherming persoonsgegevens gaat vervangen, dat weten we al. Maar hoe zit het nou met deze verordening? Weten we al wat ons te wachten staat?

Nog steeds wachten we in spanning af wat de definitieve inhoud van de verordening zal zijn. De amendementen vliegen ons om de oren. Zo waren er al rond de 3300 (!) amendementen op de eerste versie van de verordening, en dat vind zelfs ik als jurist met een passie voor privacy wel héél erg veel.

Met een beetje geluk wordt de verordening in 2015 nog aangenomen, en weten we eindelijk wat de definitieve inhoud ervan zal zijn. Organisaties zullen zich goed moeten gaan voorbereiden op deze verordening, want na 2 jaar overgangsrecht moet er toch echt worden voldaan aan alle eisen uit deze verordening. En dit zijn er nogal wat. De boetes die opgelegd kunnen worden voor het niet naleven van de verordening zijn naar verwachting ook niet mis (hier wordt nog steeds over gediscussieerd).

Benieuwd naar wat er voor uw organisatie gaat veranderen? Wij hebben vijf belangrijke hoofdpunten voor u op een rij gezet. Lees in onze factsheet wat er voor uw bedrijf gaat veranderen, en waar u rekening mee moet houden nu de verordening op komst is!