Home / Nieuws & Blogs / Verdiepingscursus privacywetgeving 6PO

Verdiepingscursus privacywetgeving 6PO

30 maart 2017

Vanaf 25 mei 2018 is het hebben van een privacy officer (ook wel ‘functionaris gegevensbescherming’ of ‘data protection officer’ genoemd) voor bepaalde organisaties verplicht. Voor andere organisaties kan het aanstellen niet verplicht, maar wel aan te raden zijn.

De privacy officer kan een externe persoon zijn, maar ook een medewerker van uw eigen organisatie. Vaak is dat degene die security onder zijn hoede heeft, of een compliance manager of bedrijfsjurist. Welke achtergrond de privacy officer ook heeft: hij of zij moet over juridische privacykennis beschikken. Niet alleen omdat dit een wettelijk vereiste is, maar ook om zijn taken goed uit te kunnen voeren. De privacy officer moet immers op de hoogte zijn van de privacywetgeving om de organisatie gevraagd en ongevraagd te adviseren over privacyrechtelijke rechten en plichten.

Wat leert u bij de verdiepingscursus privacywetgeving?

Met onze trainingen zorgt u voor een goede juridische voorbereiding om bijvoorbeeld uw taken als privacy officer uit te kunnen voeren. Na het volgen van de training beschikt u over gedegen kennis op privacygebied. Met deze kennis kunt u uw organisatie adviseren over de (naderende) privacywetgeving en de voorbereiding daarop.

U leert wat 'binding corporate rules' zijn en hoe u moet omgaan met bewerkersovereenkomsten, registers en een functionaris gegevensbescherming. In combinatie met de basiscursus privacywetgeving is dit een uitstekende voorbereiding om taken als privacy officer uit te kunnen voeren.

Meld u nu aan!

Voor cursisten met een non-juridische achtergrond verzorgen wij praktische trainingen privacywetgeving voor algemeen publiek.