AI Act
Impact Assessment

De werking van jouw AI-systeem nalopen met een impact assessment, zodat je de risico's kan beheersen? Of een impact assessment uitvoeren nog voordat deze wordt opgeleverd, om bevindingen mee te nemen in de ontwerpfase? Wij ondersteunen jou in iedere situatie.

Vraag informatie aan

Onze impact assessments

Afhankelijk van de specifieke situatie van jouw organisatie voeren wij een assessment uit met behulp van één van de modellen in omloop, of ons eigen model. Als jouw AI-toepassing persoonsgegevens verwerkt, dan helpen we ook bij het uitvoeren van een Data Protection Impact Assessment (DPIA). We zorgen voor een efficiënte samenloop van de assessments. Lees hieronder hoe wij jou kunnen helpen. 

ICTRECHT Illustratie werkoverleg - Oker RGB

AI impact assessment (risk assessment) 

Met onze impact assessments evalueren we systematisch de consequenties – met name risico’s – van een nieuw systeem of activiteit. Specifiek voor AI-systemen is er de variant van de AI impact assessment, waarmee we risico’s van inzet van AI in kaart brengen.

Er zijn inmiddels vele modellen voor de AI impact assessment beschikbaar. Samen met jou bepalen we het model dat past bij jouw specifieke situatie. Dat kan ons eigen model zijn of een van de modellen hieronder:

Benieuwd naar onze aanpak van de AI impact assessment?

Neem contact op

Lees meerLees minder

Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Zodra jouw AI-systeem persoonsgegevens gebruikt, dan kan jouw organisatie op grond van de AVG al snel verplicht zijn om een Data Protection Impact Assessment (DPIA) met betrekking tot het AI-systeem uit te voeren.

De DPIA is gericht op het identificeren, evalueren en minimaliseren van mogelijke privacyrisico’s van personen die verbonden zijn aan het gebruik van dat specifieke AI-systeem. Het uitvoeren van een DPIA-helpt het waarborgen van een verantwoordelijke en ethische ontwikkeling of gebruik van AI. 

Hulp nodig bij het uitvoeren van een DPIA?

Neem contact op

Lees meerLees minder

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze AI professionals neemt dan vrijblijvend contact met je op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

 

 

ICTRECHT Illustratie advies - Petrol RGB Langer

Neem contact op