AI Act
Implementatie

AI-systemen worden steeds meer geïntegreerd in bedrijfsprocessen en de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers. Overweeg je AI in te zetten in je dienstverlening of productontwikkeling? Zoek je ondersteuning bij het vormgeven van AI-overeenkomsten of beleidsdocumenten?

Laat ons team van juridische experts je ondesteunen, zodat je AI-inzet volledig voldoet aan de juridische normen.

Vraag informatie aan

Implementatie

Ga je AI implementeren in je dienstverlening of productontwikkeling? Hulp nodig bij het opstellen van AI-contracten of interne beleidsdocumenten? We ondersteunen je van A tot Z. Bekijk hieronder onze diensten.

ICTRECHT Illustratie handen schudden - Oker RGB korter

Projectplan en implementatieondersteuning

In de voorbereidende fase helpen we je met het stellen van prioriteiten en geven we een praktisch stappenplan waarmee je organisatie direct aan de slag kan. 

We zorgen ervoor dat contractsvoorwaarden aansluiten bij de AI-toepassingen kunnen onderhandelingen leiden. Daarnaast helpen we bij het implementeren van diverse normen, het opstellen van beleidsstukken, en in de feitelijke uitvoering daarvan in bijvoorbeeld de vorm van data governance. Wij verzorgen ook inhouse trainingen die die awareness creëren en inzicht geven in beheersing van risico’s.  

Ook na de implementatie blijven we betrokken om ervoor te zorgen dat jouw AI-project in overeenstemming blijft met jouw doelstellingen en de wet.  

Neem contact op

Lees meerLees minder

AI- contracten

Onze juristen helpen jouw organisatie bij de inkoop en verkoop van AI-systemen.

Wij helpen je tot een overeenkomst te komen met jouw leverancier of afnemer. Wij stellen contracten op, helpen bij het bepalen van aansprakelijkheden en staan jou bij in de onderhandelingen. 

Neem contact op

Lees meerLees minder

Interne beleidsdocumenten AI (ethiek, AI governance)

AI-systemen worden steeds meer geïntegreerd in bedrijfsprocessen en de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers.

Met name door de snelle opkomst van generatieve AI-toepassingen zoals ChatGPT, CoPilot, DALL-E en Stable Diffusion. Deze AI-systemen kunnen risico’s met zich meebrengen op het gebied van o.a. datakwaliteit, gegevensbescherming (AVG), intellectueel eigendom en geheimhouding. 

Onze experts helpen jouw organisatie bij het opstellen van interne beleidsregels met betrekking tot het verantwoorde gebruik van AI. Daarin gaan wij in op de ethische basisbeginselen van verantwoorde AI.  

Neem contact op

Lees meerLees minder

Algoritmeregister

De AI Act vereist documentatie van AI-algoritmes met een hoog risico in een Europese database. Deze AI-algoritmes komen uiteindelijk in het algoritmeregister van de Nederlandse overheid terecht.  

Niet alle algoritmes vallen onder de definitie van AI of in de categorie hoog risico. Deze niet-zelflerende algoritmes, of algoritmes met een lager risicoprofiel, worden bij de overheid wel opgenomen in het algoritmeregister.  

We helpen jouw organisatie bij het documenteren en publiceren van algoritmes in het algoritmeregister.  

Neem contact op

Lees meerLees minder

Wat kunnen we voor je doen?

Neem contact met ons op via het formulier hiernaast of bel ons even op het telefoonnummer 020 663 1941.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

 

 

ICTRECHT Illustratie advies - Petrol RGB Langer

 

Neem contact op