Gedragscode Informatiebeveiliging Notariaat

Heb je bij de verschillende onderdelen van de Gedragscode Informatiebeveiliging Notariaat (GIN) advies en hulp nodig? Wij bieden ondersteuning van consultants die zowel informatiebeveiliging als het notariaat doorgronden. Daarnaast bieden wij Security Awareness-trainingen aan voor alle medewerkers in het kantoor zodat zij voldoen aan de verplichte security trainingseisen van de GIN.

Bekijk onze dienstenVraag meer info aan

Een service package dat aansluit op jouw behoefte

Incidenteel een keer advies op afstand of liever structurele ondersteuning per maand? We bieden verschillende service packages aan om jou bij iedere stap van de GIN te ondersteunen. Hiermee weet je van tevoren precies welke (maandelijkse) kosten je kunt verwachten én profiteer je van een korting op ons standaard uurtarief. Het is uiteraard ook mogelijk om eenmalig of met een urenbundel losse diensten af te nemen.

Vraag meer info aan

ICTRECHT Illustratie handen schudden - Oker RGB

Onze diensten 

Hieronder vind je een selectie uit ons dienstenportfolio, speciaal ontwikkeld voor de notaris. Heb je behoefte aan een ander soort dienst? Laat het ons weten, wij doen graag een aanbod op maat.

ICTRECHT Illustratie handen schudden - Oker RGB

Nulmeting en roadmap

Aan welke onderdelen van de GIN wordt al voldaan, op welke onderdelen is nog actie nodig en wat is de volwassenheid van de genomen maatregelen? Op basis van deze nulmeting en de ambities van de organisatie kan vervolgens een roadmap worden opgesteld. De roadmap beschrijft en prioriteert de stappen die gezet moeten worden om de doelstellingen te behalen.

Lees meerLees minder

Tabletop exercise voor continuiteits- en calamiteitenplan

Onderdeel van de GIN is een continuïteits- en calamiteitenplan. Dit plan bereid je organisatie voor op calamiteiten waarbij de beschikbaarheid, integriteit of vertrouwelijkheid van informatie in het geding komen. Wij helpen je met het opstellen van een plan en eventueel met het opzetten en uitvoeren van een oefening, zodat iedereen weet wat er moet gebeuren op het moment dat er daadwerkelijk een calamiteit uitbreekt.

Lees meerLees minder

Training en awareness

Training Gedragscode Informatiebeveiliging Notariaat
Met onze Training GIN maken wij jouw hele kantoor wegwijs in de wereld van informatiebeveiliging en lichten we de verplichtingen uit de GIN stap voor stap toe.

Security awareness
Eén van de verplichtingen uit de GIN draait om bewustzijn van medewerkers; zij dienen minimaal jaarlijks een ‘passende bewustzijnstraining met betrekking tot risico’s en gevolgen t.a.v. informatiebeveiliging’ te ontvangen. Wij bieden fysiek of digitaal een training aan die bestaat uit een introductietraining en een jaarlijkse vervolgtraining. Voor deze training zijn KNB- en SOMN-punten te verdienen.

Notariaat punten partnerorganisaties SOMN en KNB

 

Lees meerLees minder

Phishing test

Test het bewustzijnsniveau van jouw medewerkers, verhoog het bewustzijnsniveau, én verhoog de weerbaarheid ten aanzien van phishing. Met onze phishing test simuleren wij een beproefde werkwijze van cybercriminelen die nog steeds erg effectief is.

Lees meerLees minder

Security scans

De GIN vereist dat de werkplekomgeving en de achterliggende infrastructuur periodiek preventief gescand worden. Daarnaast eist de GIN dat kwetsbaarheden in de techniek tijdig ontdekt worden en adequaat worden opgevolgd. Wij kunnen security scans uitvoeren waarmee wij technische kwetsbaarheden opsporen. In de rapportage vermelden wij per gevonden kwetsbaarheid een risico-score en mogelijke oplossingen om de kwetsbaarheden te verhelpen.

Lees meerLees minder

Ook hulp bij privacyvraagstukken

Naast security-oplossingen kunnen we jouw notariaatkantoor ook volledige privacyondersteuning bieden. Van wettelijk verplichte documenten en interne privacyprocedures tot het uitvoeren van DPIA's, wij zorgen ervoor dat jouw kantoor voldoet aan alle privacyvoorschriften. Neem contact met ons op voor een gerichte aanpak die je organisatie beschermt en compliant maakt.

Meer informatie
ICTRECHT Illustratie handen schudden - Oker RGB korter

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze securityspecialisten neemt dan vrijblijvend contact met je op. 

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Petrol RGB Langer