Een datalek? Neem direct contact op!

Heeft jouw organisatie dringend hulp nodig in verband met een datalek? Onze privacyspecialisten helpen je direct. Bel ons op telefoonnummer: 020-6631941. Het contactformulier invullen kan ook: een van onze privacyjuristen neemt dan contact met je op.

Neem contact op

Een datalek? Wij schieten te hulp!

Hoewel het voorkomen van datalekken altijd beter is dan het beperken van de schade achteraf, is het kwaad soms al geschied. Heeft jouw organisatie te maken met (de dreiging van) een datalek? Neem direct contact met ons op. Onze privacyspecialisten helpen je verder.

Het lekken van persoonsgegevens kan grote problemen met zich meebrengen. Wat vaak begint als een menselijke fout of een klein technisch mankement, kan uitgroeien tot een datalek met alle gevolgen van dien. Denk aan identiteitsfraude voor de betrokkenen, of misschien wel financiële verliezen voor jouw organisatie. Heeft een datalek plaatsgevonden, dan is het belangrijk dat het datalek goed wordt afgehandeld. Onze privacyjuristen kunnen jouw organisatie hierover adviseren.

Neem contact met ons op

ICTRECHT Illustratie werkoverleg - Oker RGB

Wij wikkelen het datalek voor je af

Onze privacyspecialisten hebben veel ervaring met het afhandelen van datalekken. Zij helpen jouw organisatie op verschillende manieren:

  • Het datalek melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ondersteuning bieden bij een eventueel onderzoek van de AP.
  • Het informeren van betrokkenen en het behandelen van hun vragen. Behoorlijke informatieverstrekking zorgt ervoor dat betrokkenen niet alleen op de hoogte zijn van het datalek, maar ook dat ze weten dat de aanpak in goede handen is.
  • Adviseren over hoe om te gaan met vragen vanuit de media over het datalek.

Voorkomen is beter dan genezen

Heeft een datalek plaatsgevonden binnen de organisatie, dan kan dat vervelend zijn. Een volgende keer zal jouw organisatie nog beter opletten. Wij bieden ondersteuning om datalekken te voorkomen. Denk hierbij aan:

  • Datalektraining verzorgen aan medewerkers. De training is gericht op het voorkomen, herkennen en afhandelen van datalekken.
  • Phishing simulatie, om de awareness bij medewerkers te peilen en te verbeteren.
  • Een actieplan opstellen om (soortgelijke) datalekken in de toekomst te voorkomen.

Meer weten over datalekken?

Wat verstaan we precies onder een datalek? Wanneer moet er geregistreerd worden? En welke informatie moet er geregistreerd worden? Je leest alle informatie over datalekken in onze factsheets. 

Bekijk de factsheet 'Melden van datalekken'

Onze privacyspecialisten

Maak kennis met onze juridisch adviseurs die specialist zijn op het gebied van privacy. Zij staan je bij met praktisch advies.

"Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!"

tomtom2

Gebruikmaken van onze hulp? 

Bel ons op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze privacy adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter