Eerste hulp bij datalekken

Heeft uw organisatie dringend hulp nodig in verband met (de dreiging van) datalekken? De privacy experts van ICTRecht schieten u direct te hulp. Bel ons op telefoonnummer: 020 663 1941. Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze privacy adviseurs neemt dan contact met u op.

Neem contact op Lees meer over datalekken

Een datalek? ICTRecht schiet te hulp!

Hoewel het voorkomen van datalekken altijd beter is dan het beperken van de schade achteraf, is het kwaad soms al geschied. Heeft uw organisatie te maken met (de dreiging van) een datalek? De privacy expert van ICTRecht schieten u te hulp met onze dienst ‘Eerste hulp bij datalekken’.

Het lekken van persoonsgegevens kan grote problemen met zich meebrengen. Wat vaak begint als een menselijke fout of een klein technisch mankement, kan uitgroeien tot een datalek met alle gevolgen van dien. Denk aan reputatieschade of misschien wel financiële verliezen voor uw organisatie.

Neem contact met ons op

Advies goud@2x

Hier helpen wij u graag mee

De privacy juristen van ICTRecht helpen uw organisatie:

  • Erger te voorkomen! Wij kijken, bijgestaan door de security officers van ICTRecht Security, hoe het datalek verholpen kan worden en verdere schade kan worden voorkomen.
  • Bij contact met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Denk hierbij aan een eventuele melding van het datalek, maar ook aan assistentie bij een onderzoek door de AP.
  • Bij het informeren van betrokkenen en het behandelen van hun vragen. Behoorlijke informatieverstrekking zorgt ervoor dat betrokkenen niet alleen op de hoogte zijn van het datalek, maar ook dat ze weten dat de aanpak in goede handen is.
  • Om te gaan met vragen vanuit de media over het datalek.

Voorkomen is beter dan genezen

De hulp van ICTRecht stopt echter niet bij het plakken van de broodnodige pleisters, maar richt zich ook op het voorkomen van toekomstige datalekken. Denk hierbij aan:

  • Een actieplan om (soortgelijke) datalekken in de toekomst te vermijden.
  • Training voor medewerkers gericht op het voorkomen, herkennen en aanpakken van datalekken.

Meer weten over datalekken?

Wat verstaan we precies onder een datalek? Wanneer moet er geregistreerd worden? En welke informatie moet er geregistreerd worden? U leest alle informatie over datalekken in onze factsheets. 

Naar het factsheet 'Melden van datalekken' Naar het factsheet 'Registreren van datalekken'

Onze privacy specialisten

Maak kennis met onze specialisten. Zij staan uw organisatie bij met praktisch advies.

Gebruikmaken van onze hulp? 

Bel ons op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze privacy adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter