Elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens

Het uitwisselen van medische gegevens tussen zorgaanbieders kan en moet steeds vaker elektronisch.

Vraag informatie aan

Ondersteuning vanuit ICTRecht

Dit kan via een elektronisch uitwisselingssysteem maar ook via een ander systeem dat ingericht is voor het uitwisselen van medische gegevens. Bij het uitwisselen van medische persoonsgegevens geldt algemene regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming en specifieke regelgeving uit het gezondheidsrecht.

Wij ondersteunen u graag bij het vertalen van deze wet- en regelgeving naar uw praktijk.

Onze ondersteuning kan bestaan uit het adviseren over hoe u kunt voldoen aan wet- en regelgeving, uit het opstellen of beoordelen van documenten, het doen van onderhandelingen en het leveren van continue ondersteuning op afstand of op locatie.

Wilt u zelf meer kennis in huis halen? Volg dan een van onze trainingen of webinars.

Klik hier voor de trainingen

Diensten

Wij hebben ervaring met het geven van juridisch advies en trainingen aan zorgaanbieders, ICT-dienstverleners, brancheorganisaties en overheid over onder andere:

  • De juridische kwalificatie van online dienstverlening. Denk hierbij de kwalificatie van de online dienst: een elektronisch uitwisselingssysteem, een zorginformatiesysteem, een medisch hulpmiddel of een dienst van de informatiemaatschappij.
  • Het uitwisselen van medische gegevens door zorgaanbieders met zorgaanbieders, al dan niet via een elektronisch uitwisselingssysteem.
  • Het opstellen van documenten in het kader van het beheer van een uitwisselingsarchitectuur en het aansluiten op een uitwisselingsarchitectuur.
  • Het outsourcen naar of leveren van in de zorg toegepaste IaaS-; PaaS- of SaaS-diensten.
  • Het opstellen van documenten ten behoeve van de inkoop of levering van online dienstverlening en de daarbij vaak gehanteerde standaard Algemene Inkoopvoorwaarden voor de Gezondheidszorg (AIVG), de Algemene Inkoopvoorwaarden van de NFU, de algemene voorwaarden zoals opgesteld door NLdigital (voorheen Nederland ICT) en/of de BOZ-verwerkersovereenkomst.

Onze juridisch adviseurs

Maak kennis met onze juridisch adviseurs. Zij staan organisaties bij met praktisch advies:

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter