Recht in de Praktijk

Bij ICTRecht delen we graag onze kennis. In deze serie video’s delen we in elke aflevering praktische tips die jij als startende jurist direct in de praktijk kunt gebruiken.

Afl 1: Geen vaktaal, maar klare taal

Tijdens een juridische opleiding leer je veel jargon. Indrukwekkende vaktaal, maar voor professionals uit andere vakgebieden of collega’s van andere afdelingen vaak moeilijk te volgen. In deze aflevering bespreken we voorbeeldsituaties waarbij veel verwarring of miscommunicatie optreedt en vertellen we je hoe je dat kunt voorkomen.   

Bekijk de video op YouTube
Recht in de praktijk - afl 1

Afl 2: Beter goed gepikt, dan slecht getikt

Wanneer je een advies moet opstellen voor een klant hergebruik je vaak een eerder advies of kies je voor een template. Toch? Wist je dat je in een Word-document kunt zien wie het document heeft opgesteld en aangepast? In deze aflevering vertellen we over deze metadata en hoe je ze kunt verwijderen. 

Bekijk de shownotes

Bekijk de video op YouTube
Sociuu | Recht in de praktijk Afl. 2 - 2

Afl 3: Ben jij AI of een EI?

Denk jij dat AI jouw werk als jurist in de toekomst gaat overnemen? Wij denken van niet. Maar we zetten je wel op scherp: de jurist met AI zal de jurist zónder AI op een gegeven moment gaan vervangen. Dít is het moment om uit te zoeken wat AI voor jou als jurist kan doen. We helpen je direct alvast op weg met inspirerende voorbeelden.  

P.S. wees je ook bewust van de risico's die je gratis en voor niets bij tools als ChatGPT krijgt. Wij stelden daarom handige ChatGPT richtlijnen op.

Bekijk de shownotes

Bekijk de video op YouTube

Sociuu | Recht in de praktijk Afl. 2 - 2-1

Afl 4: Dat kan slimmer!  

Je herkent het vast wel, een belangrijke terugkerende taak waar veel werk en tijd in zit. Vraag jij je als jurist ook wel eens af of dat niet anders kan? Legal tech kan jou helpen om repeterende taken te automatiseren. Zo voorkom je fouten én houd je tijd over voor jouw juridisch inhoudelijk leuke werk. In deze aflevering laten we zien hoe je door gebruik te maken van legal tech heel eenvoudig een contract kunt opstellen.

Shownotes: de tool die Saskia laat zien is Juriblox

Bekijk de video op Youtube
3

Werken of stage lopen bij ICTRecht?

Wij zijn dé specialist op het gebied van Legal, Tech en Security, en heeft vestigingen in Amsterdam, Groningen, Enschede, Eindhoven en Maastricht.

Wij zoeken altijd gedreven werkstudenten, stagiairs en junioren die samen met ons organisaties proactief willen ondersteunen in hun uitdagingen op het gebied van regelgeving en security binnen het digitale domein.

Bekijk onze vacature-website voor de actuele vacatures, schrijf je in voor onze Talentpool, en kom ook gerust eens kennismaken!

Bekijk vacatures
FG_02.2

Waarover wil jij wat weten?

Heb jij een vraag, een tip, of loop jij in de praktijk steeds tegen iets aan waar je een ervaringsdeskundige van ICTRecht wel eens over wilt horen? Geef het aan ons door via het formulier hiernaast. Wie weet maken we daar dan een aflevering over!