Hulp bij ransomware

Ransomware is kwaadaardige software die ervoor zorgt dat gegevens op een apparaat vergrendeld worden voor de gebruiker. Criminelen achter de aanval eisen dan losgeld. Hoe maakt u de kans zo klein mogelijk dat uw organisatie slachtoffer wordt van ransomware, en wat moet u doen als het onverhoopt toch gebeurt? ICTRecht biedt een helder stappenplan voor beide scenario's.

Naar de gratis checklists Vraag informatie aan

Checklist:
Voorkom ransomware

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hoewel een ransomware aanval nooit 100% te voorkomen is, zijn er maatregelen te nemen die de kans op een succesvolle ransomware aanval minimaliseert. Bekijk onze top 10 van preventieve maatregelen die u hiervoor moet nemen. Van technische maatregelen, zoals security scans tot administratieve taken, zoals het overwegen van een cyberverzekering. Download de gratis checklist en ga aan de slag! 

Bekijk de 'Top 10 preventieve maatregelen'

Ransomware checklist

Stappenplan:
Systemen geïnfecteerd met ransomware, wat nu? 

Is uw organisatie onverhoopt slachtoffer geworden van een ransomware aanval? Vanuit onze ervaring en expertise weten we welke stappen er te nemen zijn, in welke volgorde, en welke strategische keuzes hierbij van groot belang zijn. We hebben het voor u op papier gezet. Een heldere leidraad in spannende tijden waarin u het hoofd koel moet houden.

Bekijk het stappenplan

Ransomware stappenplan herstel

Hulp nodig bij ransomware?

ICTRecht kan uw organisatie helpen bij het voorkomen van en omgaan met ransomware aanvallen. Onze deskundige security experts zijn direct inzetbaar en staan 24/7 voor u klaar. Wij kunnen uw organisatie ondersteunen bij:

  • Het opstellen van information securitybeleid.
  • Het uitvoeren van security scans, risico-analyses en pentesten.
  • Het ontwikkelen van procedures voor incidenten zoals ransomware.
  • Het invullen van de rol van security officer (ook parttime).
  • Het geven van awareness trainingen binnen de organisatie.

Bekijk onze security dienstverlening Neem contact op

Voor wie werkt ICTRecht?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze security specialisten neemt dan vrijblijvend contact met u op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter