Hoe staat het met  awareness in uw organisatie ?

Als het gaat om informatiebeveiliging is awareness key. ICTRecht kan u helpen het awareness niveau binnen uw organisatie te vergroten én te onderhouden.

Neem contact op

Hoe verhoudt awareness zich tot informatiebeveiliging?

Als we over awareness spreken, hebben we het over het creëren én onderhouden van een gewenst bewustwordingsniveau onder uw collega’s met betrekking tot hun rol bij potentiële informatiebeveiligingsrisico’s, en de intern gemaakte afspraken om zulke risico’s te identificeren en mitigeren.

Awareness vergroten en onderhouden kan door het uitvoeren van uiteenlopende vormen van awareness sessies, bij voorkeur gebaseerd op een gestructureerd awareness programma. Dit alles natuurlijk ingegeven door de specifieke vereisten van de organisatie en de omgeving waarbinnen deze opereert.  

ICTRECHT Illustratie werkoverleg - Oker RGB

Waarom is het creëren van awareness zo belangrijk?

Door een bewustwordingsniveau te creëren zullen uw collega's of medewerkers meer bewust zijn van:

  • de intern gemaakte afspraken over bijvoorbeeld het informatiebeveiligingsbeleid, en onderliggende processen en werkafspraken.
  • de externe aanvalsvectoren: phishing, ransomware, oplichting, brute-forcing, etc.
  • de eigen bijdrage en voordelen van het volgen van deze intern gemaakte afspraken. Vanzelfsprekend zal men ook beter doordrongen zijn van de gevolgen van het ‘bewust’ niet-volgen van de gemaakte afspraken.

Dit alles heeft tot doel dat u uw organisatorische risico’s beter kunt managen

Hoe kan ICTRecht u helpen bij uw awareness-vraagstuk?

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van op maat-gesneden awareness trainingen op het gebied van informatiebeveiliging. Dit kan bijvoorbeeld ter invulling van verplichtingen uit de ISO 27001 of NEN 7510 norm. Ook kunnen we in samenwerking met u een heel awareness programma opstellen waarin iedere periode een specifiek gewenst onderwerp aan bod komt.

Bij de start van dit proces  is belangrijk om in eerste instantie helder te krijgen:

  • Wat wilt u realiseren? Wat is uw doel?
  • Wat is de gewenste scope van de awareness training?
  • Wie is de doelgroep?
  • Hoe wilt u uw doel bereiken? Welke aanpak heeft uw voorkeur?

Om de trainingen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de doelgroep is het bovendien belangrijk om een beeld te krijgen van de organisatorische risico’s, recente auditresultaten en anderzijds specifieke invloeden op of behoeften van de organisatie.

ICTRecht kan keynote sprekers leveren om algemene, maar ook specifieke informatiebeveiligingsdreigingen toe te lichten en kan het kennisniveau van uw doelgroep toetsen door middel van interactieve questionnaires. Ook kunnen wij u helpen bij het opzetten van interne technische controles, en de output hiervan koppelen aan onderwerpspecifieke groepsevaluaties ten behoeve van awareness-doeleinden: denk aan phishing- en/of wachtwoordcontroles.

Vraag meer info aan

Referenties

Tal van organisaties vertrouwen al op onze uitgebreide expertise op het gebied van informatiebeveiliging. Hieronder een greep uit de lijst. 
 

Is een Awareness training iets voor uw organisatie?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze security specialisten neemt dan vrijblijvend contact met u op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter