Vulnerability Scan

In de huidige digitale wereld is informatiebeveiliging essentieel voor elke organisatie. Cyberdreigingen zoals ransomware, hacks en phishing-aanvallen vormen voortdurende bedreigingen voor bedrijven, zowel groot als klein. Daarom willen bedrijven hun aanvalsoppervlak verkleinen. Het uitvoeren van een Vulnerability Scan is een cruciale stap om controle en inzicht te krijgen in mogelijke kwetsbaarheden en het voorkomen van impactvolle aanvallen.

Vraag de scan aanContact

Hoe veilig is jouw IT-landschap?

Voer onze Vulnerability Scan uit om direct inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden binnen jouw IT-landschap. Binnen een week ontvang je een rapport met de gevonden kwetsbaarheden, de ernst daarvan, en hoe de kwetsbaarheid opgelost kan worden. Zo weet je bij grote aanpassingen in het IT-landschap of het live brengen van een nieuwe feature precies waar je aan toe bent.

Waarom zou je de vulnerability moeten uitvoeren?

  • Direct inzicht in kwetsbaarheden
  • Geeft je handvatten om zwakke punten te versterken voordat ze worden misbruikt
  • Voorkomen van hoge kosten die gepaard gaan met ransomware-aanvallen

 

ICTRECHT2322 Creative Security Scan - losse visual

Vraag direct de Vulnerability Scan aan

Laat je gegevens achter en we nemen binnen 2 dagen contact met je op. 

Hoe ziet een vulnerability scan eruit?

Meer informatie over de uitvoering van de scan, welke scans er mogelijk zijn en welke mogelijkheden er na afloop van een scan zijn.

Uitvoering van de Scan

Onze vulnerability scan is een kwetsbaarheidsscan die specifieke doelwitten test op mogelijke kwetsbaarheden. Na de scan ontvang je een uitgebreid rapport dat inzicht biedt in de gedetecteerde kwetsbaarheden. Deze rapportage bevat een prioritering op basis van CVSS-scores en biedt oplossingen om de geïdentificeerde kwetsbaarheden te verhelpen. Onze scans kunnen zowel op afstand als ter plaatse worden uitgevoerd, afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Soorten Scans

Er zijn verschillende soorten scans die we kunnen uitvoeren. We kunnen scans op afstand (remote) uitvoeren, maar ook op locatie. Voeren we scans op locatie uit, vanuit het netwerk van jouw organisatie, dan kunnen we niet alleen doelwitten scannen die via het internet bereikbaar zijn. We kunnen dan ook doelwitten binnen jouw netwerk scannen. Het is ook mogelijk om een hybride scan uit te voeren. Daarbij komen we op locatie en scannen we niet alleen interne doelwitten, maar ook doelwitten die via het internet bereikbaar zijn.

De doelwitten en het type scan zijn volledig af te stemmen op jouw wensen en behoeften. We willen graag de mogelijkheden met je bespreken tijdens een gesprek.

Vervolgstappen

Uiteraard kunnen wij je verder ondersteunen bij het aanpakken van de gevonden kwetsbaarheden. Dit kan worden gekoppeld aan een Business Impact Analyse voor een grondiger begrip van de gevolgen.

We kunnen ook de link leggen met de AVG; zwakke punten in de beveiliging vergroten het risico op datalekken van jouw gebruikers of klanten. Niet alleen technische oplossingen, maar ook beleidsmatige maatregelen en bewustzijn binnen de organisatie zijn hierbij van belang.

Structureel grip op kwetsbaarheden

Het is mogelijk om de scan periodiek uit te voeren, op deze manier heb je als organisatie voortdurend inzicht in de kwetsbaarheden en de opvolging daarvan. Je kunt hiermee ook structureel invulling geven aan beheersmaatregelen die vanuit normenkaders (zoals ISO27001, NEN7510 of de BIO) worden voorgeschreven ten aanzien van beheer van kwetsbaarheden.

Lees meerLees minder

Voor wie werken wij?

Onze securityspecialisten

Maak kennis met onze specialisten. Zij staan organisaties bij met praktisch advies: