Opleiding Beginselen ICT en Privacy

In deze praktijkgerichte opleiding leer je de kernaspecten van AVG, gegevensbescherming en privacy met nadruk op de ICT aspecten van compliance en implementatie. Je gaat aan de slag met ICT technologie voor dataverwerking, tracking en profileren en leert hoe je compliance met regelgeving realiseert.

In december 2023 komen de e-learnings online. De eerste praktijkmiddag is op 12 december 2023. Aanmelden kan tot en met 28 november. 

Direct inschrijven

Inschrijven nieuwsbrief

Opleiding in het kort

Leer wat de AVG betekent in de ICT-praktijk en hoe daar als jurist of privacy officer mee om te gaan. Met deze praktijkgerichte opleiding leer je in zeven maanden over o.a. werking internet, de AVG, online marketing, tracking/cookies, ICT en security en het analyseren van verwerkersovereenkomsten.

20230811_ICTRecht_Brochure-SpecPrRecht_Beginselen ICT en Privacy FINAL

Vraag de brochure aan

Ontvang de brochure direct in je e-mail. 

Start:
In december 2023 komen de e-learnings online. De eerste praktijkmiddag is in 12 december 2023.

Programma:
Opleiding van zeven maanden. De theorie en basisstof wordt online aangeboden via webinars en e-learning die je in eigen tijd verwerkt. In 4 trainingen pas je het geleerde toe op uitdagende praktijkcasussen. Dit doe je samen met je mede-cursisten op een centrale locatie in Utrecht.

Locatie praktijkmiddagen:
Utrecht

Prijs:
€ 2.850 excl. btw (incl. boekenpakket & catering)

Voor:
De opleiding is toegankelijk voor (juridische) professionals die zich willen specialiseren in het privacyrecht binnen de context van het bredere ICT-recht. De opleiding is o.a. geschikt voor:

  • Functionarissen Gegevensbescherming 
  • Privacy officers
  • Advocaten
  • Juridisch adviseur
  • Bedrijfsjuristen
  • Overheidsjuristen
  • Legal Counsels
  • Compliance specialisten

Verdere specifieke voorkennis is niet noodzakelijk 

Direct inschrijven

Agenda praktijkmiddagen

Iedere middag begint met een lunch (12.30 uur) en van 13.00 tot 16:45 uur (met pauze) ga je inhoudelijk aan de slag. 

2023:

12 december 2023 *
AVG op hoofdlijnen

2024:

2 april 2024
Belangrijke AVG thema's uitgelicht

23 april 2024
ICT en security

18 juni 2024
Verwerkersovereenkomsten analyseren


Toetsen:

Ma 1 juli september t/m vr 5 juli eindtoets


* 12 december is per uitzondering een praktijkochtend en zal plaatsvinden van 09:15 - 12:30 met aansluitend lunch tot 13:00

Bekijk het programmaProgramma sluiten

NOvA & IAPP-erkend

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn wij erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid). Daarnaast zij wij door de International Association of Privacy Professionals erkend als Official CPE Provider. 

PO-IAPP

Waarom ICTRecht Academy?

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Academy
Opleiders uit het vak
Ons trainingsprogramma is opgesteld door specialisten uit het werkveld. Zij zullen ook de trainingen verzorgen. Alle docenten zijn ervaren ICT-juristen of technisch specialisten. Zij weten als geen ander welke kennis en skills de functie vereist.
ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Handen schudden

Bij ons staat de praktijk voorop en wij maken leren leuk!
Na de theorie doorgenomen te hebben, ga je aan de slag met interactieve praktijkoefeningen met de focus op het verhogen van jouw skills.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Certificaat


Examen
De opleiding wordt afgesloten met een digitale eindtoets. Een voldoende voor de eindtoets is een vereiste om het certificaat “Beginselen ICT en Privacy” te krijgen.

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Checklist


Volop aandacht voor kernkwaliteiten 
Ontwikkel tijdens onze opleiding de kernkwaliteiten die de functie vereist. Zo volg je naast specifiek AVG- gerelateerde trainingen, trainingen op het gebied van ICT-diensten, software en techniek. Word zo een privacy jurist die opgewassen is tegen allerhande praktijksituaties. 

ICTRECHT iconen paars 2022 RGB_Document in map
10% korting bij adviesbureau ICTRecht
Als deelnemer ontvang je na deelname aan een volledige opleiding 10% korting op de kosten in de eerstvolgende offerte bij adviesbureau ICTRecht, tot een maximale kortingswaarde van € 500,-. Deze korting is gedurende één jaar na de uitgiftedatum in te zetten voor advies via een knipkaart, abonnement of los adviesproduct, over alle specialismen waar ICTRecht op actief is.

De gezichten achter ICTRecht Academy

Maak kennis met ons Academy-team. Zij organiseren de opleiding tot Specialist Privacyrecht voor jou.

Vraag of opmerking?

Heb je een vraag met betrekking tot de ICTRecht Academy? Neem gerust contact op!

Heb je een klacht? Dat is heel vervelend, maar toch horen we die graag. Geef het graag aan ons door via het klachtenformulier.


 

FG_03.2