Opleiding ICT-jurist: de verdieping

Heeft u ervaring met het ICT-recht, maar bent u op zoek naar diepgaande kennis en skills én wilt u expert worden in uw vakgebied? Wij weten als geen ander dat het ICT-recht een belangrijke rol speelt in uiteenlopende sectoren. ICTRecht Academy biedt u een verdiepende opleiding tot ICT-jurist waarbij u kunt kiezen uit diverse specialisatieprofielen, zodat u een opleiding volgt die aansluit bij uw wensen.

Ontvang een seintje Waarom kiezen voor ons?

Opleiding in ‘t kort

Geen juridische ICT-praktijk is hetzelfde. Waarom zou een juridische opleiding dat dan wel zijn? Daarom bieden wij een unieke en uitdagende verdiepende opleiding tot ICT-jurist aan in zes profielen, waaronder privacyjurist, techjurist en gezondheidsjurist. Aan u de keuze binnen welk profiel u de opleiding wilt volgen. Zo verdiept u zich enkel in de onderwerpen waar uw interesse naar uit gaat.

Download brochure april 2021

Start: 
De nieuwe startdatum volgt binnenkort

Locatie:
Amsterdam of online (via livestream dan wel video-opname)

Programma op maat:
Trainingspakket op maat is mogelijk met het profiel 'de eigenwijze jurist' waarbinnen u uw opleiding zelf kunt samenstellen. Daarnaast zijn trainingen ook los afneembaar

Seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? 

De nieuwe startdatum van de opleiding volgt binnenkort. Wilt u een seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? Via onderstaand veld kunt u uw e-mailadres bij ons achterlaten. 

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor wo-juristen die zich verder willen specialiseren in het ICT-recht en al minimaal drie jaar ervaring in de ICT-recht praktijk hebben. 

PO-IAPP

Kies uw eigen profiel

We geven u de keuze binnen welk profiel u de verdiepende opleiding wilt volgen.
Ieder profiel omvat een andere mix aan trainingen, trainingsuren en PO-punten. 

Cloudjurist

Alles wordt software, en alle software gaat naar de cloud. U leert over SLA's voor SaaS, API's voor apps en bedreigingen voor beschikbaarheid. Inclusief basisbeginselen van softwareontwikkeling voor juristen. Met een rodedraadcasus in de vorm van een grote cloudmigratie brengt u alle stof in de praktijk.

Prijs: € 3.495 excl. btw | 30 PO-punten

Privacyjurist

U wilt alle hoeken van de AVG leren kennen en toepassen, ook bij complexe ICT-systemen. U oefent met privacy by design, u reviewt verwerkersovereenkomsten en leert omgaan met zakelijke uitdagingen rond privacy-compliance. Ook leert u over relevante technologie.

Prijs: € 3.495 excl. btw | 32 PO-punten

Gezondheidsjurist

Genezen en preventie staan voorop in onze maatschappij, en ICT drijft de mogelijkheden. U leert kaders stellen voor medische gegevensuitwisseling, beveiligingseisen te controleren, patiëntenrechten in ICT-omgevingen te faciliteren en medische hulpmiddelen te toetsen. Relevante (medische en algemene) technologie komt in detail langs. Voor zowel juristen werkzaam bij ICT-leveranciers als bij zorgaanbieders.

Prijs: € 4.795 excl. btw | 44 PO-punten

Techjurist

Van machine learning tot hashfunctie of Pythonprocedure, u wil graag weten hoe het werkt én wat het betekent voor uw juridische praktijk. U oefent met uitdagende technische casussen, u leert software en hackersgeheimen doorgronden.

Prijs: € 3.495 excl. btw | 32 PO-punten

Contractsjurist

U wilt de deal rond krijgen, of het nu gaat om SaaS inkoop of een complexe SLA toezeggen. Wij leren u wat u contractueel vastlegt om de technologie voor te zijn. U oefent met pittige ICT-casussen en gehaaide tegenpartijen.

Prijs: € 3.495 excl. btw | 32 PO-punten

Eigenwijze jurist

U weet wat u kunt en wat u wilt leren. U stelt uw opleiding dus geheel zelf samen aan de hand van de andere profielen. Wordt u securityspecialist op de blockchain, AI compliance officer of ruimtejurist?

Prijs: € 3.495 excl. btw | 32 PO-punten

Waarom deze opleiding?

Privacy
Bij ons staat de praktijk voorop

Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met interactieve (workshop) elementen, zoals het klassikaal behandelen van casussen.

Document2
Volop aandacht voor kernkwaliteiten

Ontwikkel de kernkwaliteiten die de functie van ICT-jurist vereist. Denk aan omgaan met innovatie in het vakgebied, cybersecurity, datalekken en technische aspecten.

Document2
Geaccrediteerd opleidingsinstituut

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn wij erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid). Dat geeft ons de bevoegdheid om opleidingspunten (PO) toe te kennen. Ook zijn wij IAPP-erkend.

Team
Trainers uit het werkveld

Trainingen gegeven door specialisten uit het werkveld. Veel trainers hebben zelf werkervaring als ICT-jurist.

Computer
Toegang tot videoregistraties

Lukt het u een keer niet om op locatie bij een training aanwezig te zijn? Trainingen worden opgenomen en zijn desgewenst ook als webinar te volgen in eigen tijd.

Invulling & voorwaarden

Alle trainingen vinden plaats op locatie in Amsterdam en zijn via een livestream op afstand te volgen. Desgewenst zijn alle trainingen ook als webinar te volgen in eigen tijd.

Trainingen worden aangeboden in twee vormen: bloktrainingen (2 uur) en dagdeeltrainingen (4 uur).

Naast deze verdiepende opleiding, bieden wij ook de opleiding ICT-jurist aan. Deze opleiding gaat van start op 20 april 2021. 

Deelnemers ontvangen een uitgebreid boekenpakket dat onder meer het Handboek ICT-contracten en De AVG: Artikelsgewijs commentaar omvat. Daarnaast is er voor deelnemers een e-learning omgeving beschikbaar.

Alle trainingsdata staan vast. Alleen in uitzonderlijke gevallen worden individuele trainingen verplaatst. De opleiding wordt afgesloten met een digitale eindtoets. Een voldoende voor de eindtoets is een vereiste om het certificaat “ICT-jurist: de verdieping” te krijgen. Op het certificaat wordt ook het door u gekozen profiel vermeld.

Lees meerLees minder

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.