Opleiding ICT-jurist, Juridisch adviseur

Wilt u praktische kennis en skills verwerven over alle relevante rechtsgebieden die het ICT-recht aangaan én een jurist worden die binnen een team zelfstandig een klant kan adviseren? ICTRecht Academy biedt een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist, niveau juridisch adviseur.

Opleiding in ‘t kort

In één jaar doet u met deze opleiding juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied. U leert onder meer over: privacy en persoonsgegevens, auteursrechten, het recht rond platforms, contracteren, legal tech, blockchain en security.

Download brochure 2020

 

Duur: 
Eénjarige opleiding, start april 2021

Locatie:
Amsterdam

Seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? 

De opleiding gaat opnieuw van start in april 2021. Wilt u een seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? Via onderstaand veld kunt u uw e-mailadres bij ons achterlaten.

Voor wie?

Deze opleiding is toegankelijk voor wo-juristen die zich willen specialiseren in het ICT-recht. Verdere specifieke voorkennis is niet noodzakelijk.
ORDE_PO_56

˝De opleiding wordt gegeven door deskundige docenten, die hun kennis van de praktijk combineren met nodige skills om de informatie aan de cursisten over te dragen. Het contact met andere juristen vind ik waardevol. Ik kan deze opleiding zeker aanbevelen in mijn netwerk.˝

- Jan-Kees Karels - Jurist bij Wolleswinkel Advocaten - over opleiding ICT-jurist 2019/2020

Waarom deze opleiding?

Privacy
Bij ons staat de praktijk voorop

Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met interactieve (workshop) elementen, zoals het klassikaal behandelen van casussen.

Document2
Volop aandacht voor kernkwaliteiten

Ontwikkel de kernkwaliteiten die de functie van ICT-jurist vereist. Denk aan omgaan met geschillen en samenwerken.

Document2
Geaccrediteerd opleidingsinstituut

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn wij erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid). Dat geeft ons de bevoegdheid om opleidingspunten (PO) toe te kennen.

Team
Trainers uit de praktijk

Trainingen gegeven door ervaren trainers en specialisten uit de praktijk. Bijna alle trainers zijn zelf juridisch adviseur.

Computer
Toegang tot videoregistraties

Lukt het u een keer niet om op locatie bij een training aanwezig te zijn? Blok- en dagdeeltrainingen worden opgenomen en zijn desgewenst ook als webinar te volgen in eigen tijd.

Invulling & voorwaarden

Trainingen worden aangeboden in drie vormen: bloktrainingen (2 uur), dagdeeltrainingen (4 uur) en dagtrainingen (6 uur, plus lunch). Blok- en dagdeeltrainingen zijn desgewenst ook als webinar te volgen in eigen tijd. Het trainingsprogramma bevat daarnaast optionele trainingen die naar keuze kunnen worden toegevoegd.

Deelnemers ontvangen een uitgebreid boekenpakket plus readers met relevante juridische artikelen, waaronder het Handboek ICT-contracten en De AVG: Artikelsgewijs commentaar. Daarnaast is er voor deelnemers een e-learning omgeving beschikbaar.

De opleiding gaat gegarandeerd door en alle data staan vast. Alleen in uitzonderlijke gevallen worden individuele trainingen verplaatst. De opleiding wordt afgesloten met een digitale tussentoets, een eindcasus en een digitale eindtoets. Actieve bijdrage aan de eindcasus en een voldoende voor de eindtoets is een vereiste om het certificaat “ICT-jurist, juridisch adviseur” te krijgen. Voor meer informatie zie het examenreglement.

Lees meerLees minder

Aandachtsgebieden binnen de opleiding

Het programma is afgestemd op de laatste trends binnen het ICT-recht. Momenteel zijn dit: bescherming van persoonsgegevens, clouddienstverlening en online zakendoen, waarbij contracteren en adviseren als rode draad fungeert en technische kennis een noodzaak is. Deze trends binnen het praktijkgebied vertalen zich naar de volgende aandachtsgebieden  binnen de opleiding:

  • IT en recht
  • Technologie
  • Contracteren
  • Adviseren
  • Privacy en persoonsgegevens
  • E-commerce
  • Cloud en software
  • Ondernemen
  • Legal tech

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.