Opleiding ICT-jurist, Senior juridisch adviseur

Wilt u grondige kennis en skills verwerven over het ICT-recht én een jurist worden die voor de klant opkomt in advies en onderhandelingen? ICTRecht Academy biedt een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist, niveau senior juridisch adviseur.

Opleiding in ‘t kort

Met deze eenjarige praktijkopleiding doet u zowel juridische als technische kennis op over het ICT-vakgebied. U leert over: contracteren, privacy en persoonsgegevens, legal tech en technologie.

Download brochure 2020

Duur: 
Eénjarige opleiding, start april 2021

Locatie:
Amsterdam

Seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? 

De opleiding gaat opnieuw van start in april 2021. Wilt u een seintje ontvangen zodra het nieuwe programma online staat? Via onderstaand veld kunt u uw e-mailadres bij ons achterlaten.

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor wo-juristen die zich willen specialiseren in het ICT-recht en al enkele jaren ervaring als praktijkjurist hebben. Enige voorkennis is noodzakelijk. 

ORDE_PO_64

˝De opleiding wordt gegeven door deskundige docenten, die hun kennis van de praktijk combineren met nodige skills om de informatie aan de cursisten over te dragen. Het contact met andere juristen vind ik waardevol. Ik kan deze opleiding zeker aanbevelen in mijn netwerk.˝

- Niels Ista - Juridisch adviseur bij ABAB Juristen - over opleiding senior ICT-jurist 2019/2020

Waarom deze opleiding?

Privacy
Bij ons staat de praktijk voorop

Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met interactieve (workshop) elementen, zoals het klassikaal behandelen van casussen.

Document2
Volop aandacht voor kernkwaliteiten

Ontwikkel de kernkwaliteiten die de functie van ICT-jurist vereist. Denk aan omgaan met geschillen en samenwerken.

Document2
Geaccrediteerd opleidingsinstituut

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn wij erkend als opleidingsinstelling in het kader van de PO (Onderhoud Vakbekwaamheid). Dat geeft ons de bevoegdheid om opleidingspunten (PO) toe te kennen.

Team
Trainers uit de praktijk

Trainingen gegeven door ervaren trainers en specialisten uit de praktijk. Bijna alle trainers zijn zelf juridisch adviseur.

Computer
Toegang tot videoregistraties

Lukt het u een keer niet om op locatie bij een training aanwezig te zijn? Blok- en dagdeeltrainingen worden opgenomen en zijn desgewenst ook als webinar te volgen in eigen tijd.

Invulling & voorwaarden

Trainingen worden aangeboden in twee vormen: bloktrainingen (2 uur) en dagdeeltrainingen (4 uur). Desgewenst zijn alle trainingen ook als webinar te volgen in eigen tijd. Het trainingsprogramma bevat daarnaast optionele trainingen die naar keuze kunnen worden toegevoegd.

Deelnemers ontvangen een uitgebreid boekenpakket plus readers met relevante juridische artikelen, waaronder het Handboek ICT-contracten en De AVG: Artikelsgewijs commentaar. Daarnaast is er voor deelnemers een e-learning omgeving beschikbaar.

De opleiding wordt afgesloten met een digitale tussentoets, een eindcasus en een schriftelijke eindtoets, op locatie. De tussentoets geeft u inzicht in uw voortgang. Actieve bijdrage aan de eindcasus en een voldoende voor de eindtoets is een vereiste om het certificaat “ICT-jurist, senior juridisch adviseur” te krijgen. Voor meer informatie zie het examenreglement.

Lees meerLees minder

Aandachtsgebieden binnen de opleiding

Het programma is afgestemd op de laatste trends binnen het ICT-recht. Momenteel zijn dit: bescherming van persoonsgegevens, clouddienstverlening en online zakendoen, waarbij contracteren en adviseren als rode draad fungeert en technische kennis een noodzaak is. Deze trends binnen het praktijkgebied vertalen zich naar de volgende aandachtsgebieden binnen de opleiding:
  • IT en recht
  • Technologie
  • Contracteren
  • Adviseren
  • Privacy en persoonsgegevens
  • E-commerce
  • Cloud en software
  • Ondernemen
  • Legal tech

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.