Een duik in de AI Act
live webinar

Wat te verwachten van de nieuwe wet? 

Arnoud Engelfriet leert je tijdens deze webinar de cruciale aspecten van de AI Act, inclusief risicoclassificatie en verplichtingen. Leer hoe dit de relatie met andere wetgeving beïnvloedt en waarom het voor jou als advocaat of (bedrijfs)jurist essentieel is om deze nieuwe wet te begrijpen.

Vraag informatie aan

Direct aanmelden

Training in het kort

Locatie:
Online
Kosten:
€ 99 exclusief btw
Datum:
Duur:
1 uur
Tijd:
11:00 uur - 12:00 uur
Informatie:

Op 1 januari zal de AI Act in werking treden. Met de risicogebaseerde aanpak van de AI Act neemt de EU hiermee een forse stap voorwaarts richting verantwoord gebruik van AI. Maar wanneer valt een computersysteem of algoritme nu onder het begrip 'AI' en hoe bepaal je of een AI "hoog" of "onacceptabel" risico is? Welke compliance eisen gaan er gelden, en bij welke partijen komen deze te liggen? Niet alleen ontwikkelaars van AI krijgen hiermee te maken, ook afnemers: een bedrijf dat AI inzet voor selectie van management professionals of een bezorgdienst die chauffeurs met een ingekocht algoritme efficiënter wil laten rijden is net zo goed gebonden aan de nieuwe, strenge regels.

Als advocaat of (bedrijfs)jurist is het dus belangrijk om tijdig kennis te maken met deze nieuwe wet.

Na het volgen van dit webinar kun je:

  • De structuur en terminologie van de AI Act uitleggen en toepassen
  • Een AI-systeem classificeren volgens de risicoclassificatie en de bijbehorende verplichtingen aanwijzen
  • De relatie tussen de AI Act en andere relevante wetgeving (AVG, productaansprakelijkheid, Cybersecurity, etc) duiden

Trainer

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet

Chief Knowledge Officer (CKO)

Arnoud Engelfriet is Chief Knowledge Officer (CKO) en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. In 2008 maakte Arnoud de overstap naar ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds...

Meer over Arnoud

Verder nog vragen?

Mocht je het antwoord op jouw vraag niet gevonden hebben op onze pagina, stel dan gerust jouw vraag via het formulier hiernaast.

 

FG_03.2

 

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kun je informatie aanvragen of aangeven dat je gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar jouw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.