Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg | Live webinar

Samen met MedicalPHIT verzorgen wij een live webinar over gegevensuitwisseling van medische gegevens tussen zorgaanbieders onderling. Tijdens dit interactieve webinar staan de juridische aspecten van de elektronische gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders centraal. Aan de hand van een casus vertalen we wet- en regelgeving naar de praktijk van de zorgaanbieder en de ICT-dienstverlener. Schrijf u in en neem op 5 november deel aan ons webinar.

Training in het kort

Locatie:
Live webinar
Kosten:
€ 150 exclusief btw
Datum:
5 november 2020
Duur:
2 uur
Tijd:
12:00 uur - 14:00 uur
Informatie:

Het uitwisselen van medische gegevens tussen zorgaanbieders kan en moet steeds vaker elektronisch al dan niet via een elektronisch uitwisselingssysteem. Bent u benieuwd welke recente ontwikkelingen er spelen op het gebied van elektronische gegevensuitwisseling in de zorg en welke overeenkomsten u het beste kunt sluiten bij leveren en gebruiken van een elektronisch uitwisselingsysteem? 

 

In samenwerking met Robert Breas, consultant bij MedicalPHIT, geven we in het eerste uur een overzicht van de wet- en regelgeving die geldt bij elektronische gegevensuitwisseling van medische gegevens. In het tweede uur gaat u de theorie direct toepassen op een praktijkcasus. We gaan in op de technische en organisatorische aspecten van gegevensuitwisseling en welke wettelijke verplichtingen hieraan ten grondslag liggen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bepaalde standaarden in de zorg, het nemen van bepaalde (beveiligings)maatregelen en het voldoen aan de verplichtingen op grond van algemene privacywetgeving. 

 

MedicalPHIT is de expert op het gebied van gegevensuitwisseling en zijn betrokken bij het opstellen van standaarden voor gegevensuitwisseling. Via hun eigen PHIT Academy verzorgen zij cursussen en congressen. Een perfecte partner om de handen mee ineen te slaan en een praktische webinar over gegevensuitwisseling te organiseren!

Keurmerken:

Trainers

Sari Jansen

Sari Jansen

Juridisch adviseur

Sari Jansen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Ze is gespecialiseerd in de...

Meer over Sari
Tessa van Schijndel

Tessa van Schijndel

Juridisch adviseur

Tessa van Schijndel werkt als juridisch adviseur binnen het cloudteam. In deze functie adviseert zij clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van...

Meer over Tessa

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.