FG in de zorg(praktijk)

Tijdens deze training wordt specifiek ingegaan op de rol, werkzaamheden en bevoegdheden van de FG in de zorg in relatie tot de vaak complexe raakvlakken van privacywetgeving en wetgeving binnen de zorgsector.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
29 maart 2022
Duur:
Hele dag
Tijd:
09:30 uur - 17:00 uur
Informatie:

De rol van de Functionaris Gegevensbescherming (FG) binnen de zorg is dynamisch en veelzijdig. Uiteraard heeft de FG in de zorg de taak om toe te zien op de naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarnaast hebben zorgaanbieders ook te maken met verschillende soorten zorgwetgeving. Een FG in de zorg moet dan ook met verschillende aspecten rekening houden. Denk alleen al aan de maatschappelijke belangen, de regels in het kader van de AVG en bijvoorbeeld het medisch beroepsgeheim. Zo is de AVG bijvoorbeeld niet van toepassing op overleden personen, maar blijft het medisch beroepsgeheim wel gelden. En hoe ga je dan om met inzageverzoeken van wettelijk vertegenwoordigers en nabestaanden?

De vele belanghebbenden, de verschillende soorten wet- en regelgeving en diverse onderwerpen waarmee de FG te maken krijgt, dragen eraan bij dat het een zeer verantwoordelijke en bijzondere positie binnen zorgorganisaties is.

Na het volgen van deze training kunt u:

  •  De rol van de FG binnen de organisatie benoemen
  •  Huidige privacywetgeving in relatie tot de zorg(wetgeving) benoemen
  •  Actuele ontwikkelingen binnen de zorg op het gebied van privacy benoemen
  •  Privacy bewustwording creëren binnen een organisatie
  •  Regels ten aanzien van het medisch beroepsgeheim benoemen
  •  Omgaan met het elektronisch patiënt-/cliëntdossier (EPD/ECD)
  •  Benoemen welke regels er gelden voor het delen en de doorgifte van persoonsgegevens
  •  Omgaan met datalekken
  •  Omgaan met rechten van betrokkenen
  •  Praktijkvoorbeelden benoemen en privacy- en zorggerelateerde casussen uitvoeren

Doelgroep:
Zorgaanbieders (GGZ, GGD en zorggroepen, zoals verzorg- en verpleegtehuizen en ziekenhuizen)

Trainers

Ilse Slomp

Ilse Slomp

Juridisch adviseur

Mr. Ilse Slomp werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht Groningen. Binnen ICTRecht maakt zij onderdeel uit van het team conflictoplossing en rechtshulp. Daarnaast versterkt zij het e-commerce team....

Meer over Ilse
Iris de Groot

Iris de Groot

Juridisch adviseur

Iris de Groot werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Zij maakt deel uit van ons team in Groningen.  Iris is gespecialiseerd in de...

Meer over Iris

Kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Pakketdeal zorg trainingen

De trainingen 'FG zorg en informatiebeveiliging' én 'FG in de zorg(praktijk)' volgen? De kosten bedragen dan slechts € 975 exclusief btw! Maak gebruik van deze combinatiekorting door de code PAKKETDEALZORG1 in te voeren tijdens het inschrijven.

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

Pakketdeal zorg trainingen

De trainingen 'ICT en gezondheidsrecht' én 'FG in de zorg(praktijk)' volgen? De kosten bedragen dan slechts € 975 exclusief btw! Maak gebruik van deze combinatiekorting door de code PAKKETDEALZORG2 in te voeren tijdens het inschrijven.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.