Privacy in de gezondheidszorg

Weten wat de aandachtspunten zijn in de zorg voor de bescherming van medische persoonsgegevens en welke aanvullende regels er gelden? In deze training gaan onze zorg experts in op alle aspecten die verband houden met privacy in de gezondheidszorg.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
22 juni 2023
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur – 17:15 uur
Informatie:

In de AVG en, aanvullend, lidstatelijke regelgeving wordt bepaald wat er geldt ten aanzien van de bescherming van medische persoonsgegevens. U bent hiermee reeds bekend. Na deze training weet u ook wat de aandachtspunten zijn in de zorg en welke aanvullende regels er gelden.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Wet- en regelgeving voor zorgaanbieders die op elektronische wijze (medische) persoonsgegevens verwerken toepassen op een casus 
  • Werken met de BoZ verwerkersovereenkomst
  • De ‘plan-do-check-act’-cyclus toepassen in de praktijk
  • Benoemen wat de aandachtspunten zijn bij het uitvoeren van een DPIA in de zorg
  • Uitleggen hoe het beroepsgeheim moet worden toegepast in een online omgeving
  • Aan de rechten van de patiënt voldoen ten aanzien van zijn medische gegevens binnen en buiten het dossier 

Doelgroep:
Zorg professionals, softwareontwikkelaars, ICT-dienstverleners in de zorg, beslissers, inkopers en/of bedrijfsjuristen bij een zorginstelling en advocaten.

Keurmerken:

Trainers

Laura Monhemius

Laura Monhemius

Juridisch adviseur

Bij ICTRecht maakt Laura Monhemius als juridisch adviseur onderdeel uit van het privacyteam. Binnen deze functie houdt zij zich bezig met het beantwoorden van uiteenlopende privacy- en...

Meer over Laura
Sari Jansen

Sari Jansen

Juridisch adviseur

Sari Jansen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Ze is gespecialiseerd in de...

Meer over Sari

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding allround privacy jurist business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding allround privacy jurist business professional en is ook los afneembaar.

Kennis opdoen over privacy en recht, met bijzondere aandacht voor ICT-diensten en software? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee leert u in één jaar over de impact van de AVG.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding privacy jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.