Softwarerecht en licenties

Wilt u software kunnen kwalificeren? En kennis opdoen over de relevante wetten en de contractspraktijk? Leer in deze training onder meer de verschillende contractvormen voor software te duiden en de juridische aandachtspunten in een softwarelicentie aan te stippen.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 445 exclusief btw
Datum:
24 januari 2023
Duur:
Dagdeel
Tijd:
12:30 uur – 17:15 uur
Informatie:

Om te kunnen adviseren over cloud en software dient een ICT-jurist software te kunnen kwalificeren en bekend te zijn met de relevante wetten en de contractspraktijk. Een ICT-jurist dient creatief te zijn en wetten en regels te vertalen, zodat zij zoveel mogelijk toepasbaar blijven op voortschrijdende technologie. 

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De verschillende contractsvormen voor software duiden 
  • De wijze van contractsluiting (clickwrap, shrinkwrap, handtekening) bij softwarelicenties duiden
  • De verschillende vormen van softwaredistributie, waaronder open source, duiden en hier contractueel invulling aan geven
  • De juridische aandachtspunten in een softwarelicentie aanstippen en verwerken in een contract 

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Trainer

Bram de Vos

Bram de Vos

Juridisch adviseur

Bram de Vos werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is gespecialiseerd in juridische vragen rondom cloud computing en softwarelicenties. Bram houdt zich bezig met het opstellen en...

Meer over Bram

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist
business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist business professional en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren tot ICT-jurist? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u in één jaar juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding ICT-jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.