Themadag soft skills

Een FG krijgt hoe dan ook te maken met weerstand van andere stakeholders binnen zijn/haar organisatie. Daarnaast is een belangrijke taak voor de FG het voorlichten en opleiden van de medewerkers op privacygebied. In deze dagtraining leert u wat voor soort strategieën er zijn om met weerstand om te gaan en gaat u middels praktijkoefeningen aan de slag om uw presentatieskills te verbeteren. Deze themadag wordt verzorgd door trainers uit het werkveld.

Training in het kort

Locatie:
Online
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
29 oktober 2020
Duur:
Hele dag
Tijd:
9:30 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze themadag is volgeboekt. De inschrijvingen zijn gesloten. 

Deze themadag bestaat uit de trainingen 'Omgaan met weerstand' en 'Presenteren'.

Omgaan met weerstand
Gezien de rol en verantwoordelijkheden die een FG heeft, krijgt hij/zij in de praktijk te maken met weerstand van andere stakeholders binnen de organisatie waar de FG werkzaam is. Bijvoorbeeld omdat sprake is van verschillende belangen die met elkaar strijden of omdat men niet van verandering houdt. Daarnaast kan het soms ook op persoonlijk vlak gewoon niet ‘klikken’ of kan bureaucratie voor weerstand zorgen.

Na uiteenzetting van de theorie en toelichting aan de hand van praktijkvoorbeelden, worden praktijksituaties nagebootst en geoefend via rollenspellen.

Na het volgen van deze training weet u:

 • In wat voor soort situaties weerstand kan ontstaan
 • Wat voor soort strategieën er zijn om met weerstand om te gaan

Na het volgen van deze training kunt u:

 • Tegenstrijdige belangen en andere weerstandsituaties herkennen
 • De verschillende partijen en situaties binnen een organisatie in kaart brengen die mogelijk voor weerstand kunnen zorgen
 • Anticiperen en reageren op weerstand binnen een organisatie
 • De opgedane kennis ‘hoe om te gaan met weerstand’ toepassen op specifieke praktijksituaties

Presenteren
Een belangrijke taak voor de FG is het voorlichten en opleiden van de medewerkers van zijn organisatie op privacygebied. Hierbij zijn/haar presentaties een vaak ingezet hulpmiddel. Deze kunnen op vele manieren leiden tot kennisoverdracht en bewustzijnsvergroting. Daarnaast kan een goede presentatie het verschil maken voor FG’s die voorstellen of vraagstukken aan het management willen voorleggen. 

In deze training gaat de deelnemer door middel van praktijkoefeningen aan de slag om zijn/haar presentatieskills te verbeteren. De training wordt verzorgd door Marije Alma, Presentatie- en media adviseur en eigenaar bij Zakelijk in Beeld.

Na het volgen van deze training kunt u:

 • Zichzelf presenteren tijdens een presentatie
 • Een heldere opbouw aanbrengen in een presentatie
 • Aansluiting vinden bij het publiek
 • Het publiek in beweging brengen naast het overdragen van kennis
 • Omgaan met kritische vragen en weerstand van het publiek tijdens een presentatie
 • Op een effectieve manier werken met slides

Tijdens deze online training zult u veelal in groepjes gaan samenwerken. De indeling van de groepjes wordt van tevoren bekend gemaakt via onze eigen online leeromgeving (alleen uw voornaam wordt gedeeld met uw groepsgenoten).

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar.

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:

Trainers

Jasper Jansbeken

Jasper Jansbeken

Juridisch adviseur

Jasper Jansbeken werkt als juridisch adviseur binnen het detacheringsteam. In de functie van in-house ICT-jurist stelt hij onder andere ICT-contracten op en neemt hij deel aan...

Meer over Jasper
Sten Demon

Sten Demon

Manager ICTRecht Detachering

Sten Demon is werkzaam als manager bij ICTRecht Detachering. In zijn rol als manager is Sten onder andere het eerste aanspreekpunt voor verschillende opdrachtgevers en begeleidt hij collega’s die op...

Meer over Sten

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.