Home / Nieuws & Blogs / De gratis herroepingsrecht generator is online!

De gratis herroepingsrecht generator is online!

| 7 februari 2013

Ons aanbod met handige generatoren om zelf juridische documenten te maken is uitgebreid met een nieuwe generator: de herroepingsrecht generator. Deze generator kost niets en binnen enkele stappen heeft u juridisch correcte content voor op uw website gegenereerd.

U bent als webwinkelier verplicht de consument te informeren over het herroepingsrecht. Consumenten hebben na aankoop een bepaalde periode om het product te beoordelen en, indien gewenst, terug te sturen. Natuurlijk heeft u informatie hierover opgenomen in uw algemene voorwaarden. Maar dat is niet genoeg.

Daarnaast dient u de informatie op een gemakkelijk vindbare en logische plaats op uw website te vermelden. Denk bijvoorbeeld aan een klantenservice pagina of een veel gestelde vraag. Indien u hier niet aan voldoet heeft de consument geen 14 werkdagen, maar 3 maanden de tijd om een product terug te sturen. Met de aankomende nieuwe consumentenregels wordt deze termijn zelfs opgerekt naar een jaar.

Reden te meer om te zorgen dat de informatievoorziening op orde is. Maar welke informatie geeft u op uw website? Vraagt u om een originele en gesloten verpakking? Betaalt u de verzendkosten voor de heenzending niet terug? Verplicht u de consument een reden op te geven, of sluit u speciaal voor de consument bestelde producten uit van het herroepingsrecht? Allemaal bepalingen die in strijd zijn met de wet. Met de gratis herroepingsrecht generator maakt u in enkele stappen zelf een tekst die er voor zorgt dat u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen.