Home / Nieuws & Blogs / Dutch Exchange koopt Rotterdamse binnenstad in Second Life

Dutch Exchange koopt Rotterdamse binnenstad in Second Life

| 9 juni 2008

Na eiland Groningen bezit Dutch Exchange nu ook de digitale stad Rotterdam in de virtuele wereld Second Life. Afgelopen woensdagochtend 4 juni tekenden initiatiefnemer van het eiland ”˜’Best of Rotterdam’’ Sven Heere en CEO van Second Life-geldwisselkantoor Dutch Exchange Bart Bockhoudt de overeenkomst voor overname. ”˜’ We zijn zeer content met de overname. De Rotterdam groep binnen Second Life is absoluut een verrijking voor onze verder uit te bouwen community en onze plannen om andere diensten te introduceren’’, aldus Bockhoudt.

ICTRecht
ICTRecht heeft Dutch Exchange geadviseerd bij de koop en overdracht van Rotterdam in Second Life.

Groter bereik Nederlandse community
De koop van ”˜’Best of Rotterdam’’ betekent voor Dutch Exchange naast een vergroting van bereik binnen de Nederlandse community, ook een algemene versnelling in groei van hun totale exploitatie-omvang. De eerder opgedane ervaring van Dutch Exchange in het beheer van de Groningen Second Life sim zal positief bijdragen aan het streven Rotterdam volledig inzetbaar te maken voor de Second Life community. Dit betekent veel entertainment zoals live muziek, DJ’s en event hosting. Daarnaast worden winkelruimtes geschikt gemaakt voor verhuur en kansen gecreëerd voor het Rotterdamse onderwijs- en bedrijfsleven.

Rotterdam in 3D
Eind vorig jaar opende het digitale Rotterdamse centrum voor het eerst haar deuren in Second Life. Een complex 3-D bouwwerk waarbij niet alleen bovengrondse trekpleisters zoals de Coolsingel en het stadhuis tot in detail zijn uitgewerkt, maar ook onder de stad een discotheek, aquarium en achtbaan het nodige vertier bieden. ”˜’Best of Rotterdam’’ beslaat zo’n 65.000 vierkante meter.