Home / Nieuws & Blogs / Eerste hulp bij internet

Eerste hulp bij internet

7 oktober 2011

Enige tijd geleden wees mijn collega Arnoud Engelfriet al op het bestaan van rechtswinkel de Clinic. De Studenten die de Clinic bemannen, geven advies aan particulieren en kleine startende ondernemingen op het gebied van het intellectuele eigendom en IT rechtelijke problemen meer in het algemeen.

Naast dat iemand op individuele basis terecht kan bij de rechtswinkel is het ook een doel van de organisatie om veel informatie te delen, zodat er wellicht al via de website snel een antwoord op de vraag gevonden kan worden. Hiervoor heeft de Clinic een gemakkelijk te doorzoeken Wiki, waarin veel informatie en veelgestelde vragen staan over de rechtsgebieden waar de Clinic over adviseert.

Deze week hebben de studenten van de Clinic daarnaast een handige hulpgids gepubliceerd met de meest veelvoorkomende vragen die te maken hebben met internet en recht. In het boekje, genaamd ''Eerste Hulp Bij Internet'', staat kort en bondig uitgelegd waar de (beginnend) internet gebruiker allemaal mee te maken kan krijgen en wat de eventuele problemen kunnen zijn. Er is gebruik gemaakt van een vraag-antwoord model, zodat de gebruiker snel een antwoord op zijn vraag kan vinden. Een goed initiatief dat hopelijk bijdraagt aan een betere bewustwording bij de internet gebruiker. Want er is (helaas) nog veel onwetendheid.