Cameratoezicht kan een nuttig hulpmiddel zijn bij beveiliging, toezicht of controle. De privacywet (met name de Wet bescherming persoonsgegevens, Wbp) stelt eisen bij cameratoezicht. De belangrijkste eis is een cameratoezicht-protocol of reglement dat bepaalt waarom er wordt gefilmd, wat er met de beelden gebeurt en welke rechten gefilmde personen hebben. Zo’n reglement maakt u nu zelf met onze generator reglement cameratoezicht.
Met een protocol of reglement over cameratoezicht legt u bij voorbeeld vast met welk doel uw organisatie camera’s inzet en welke grenzen en rechten daarbij gelden. Gaat het om bewaking van terreinen tegen inbraak en diefstal, of toezicht op het personeel tijdens het werk? Zijn de camera’s verborgen of juist goed zichtbaar, hoe wordt men gewaarschuwd en hoe kan men klagen? En, niet te vergeten: hoe kan men een kopie van beelden krijgen waar men zichtbaar op staat.
Met de generator reglement cameratoezicht van ICTRecht maakt u in 10 minuten voor slechts € 45 een reglement op maat. Geen standaard teksten of vage formuleringen maar concrete teksten die passen bij uw keuzes. Zo ongeveer alles is te regelen: verantwoordelijke, uitbesteden, beveiliging van toegang, geluidsopnames, verborgen camera’s bij personeel, bewaartermijn, afgifte aan Justitie.
Genereer nu uw protocol cameratoezicht!
Meld je nu aan voor één van de nieuwsbrieven van ICTRecht en blijf op de hoogte van onderwerpen zoals AI, contracteren, informatiebeveiliging, e-commerce, privacy, zorg & ICT en overheid.