Home / Nieuws & Blogs / ICTRecht opent vestiging in Maastricht

ICTRecht opent vestiging in Maastricht

| 31 oktober 2022

ICTRecht, specialist op het snijvlak van legal, tech en security, opent na Amsterdam en Groningen, ook een vestiging in Maastricht. Door technische ontwikkelingen en toegenomen wet- en regelgeving blijft ICTRecht groeien. Vanuit de nieuwe locatie in Limburg kan ICTRecht opdrachtgevers in de regio nog beter bedienen en is daarmee ook een aantrekkelijke werkgever voor aanstormend talent van juridische opleidingen in Maastricht, Heerlen en Sittard.

Een groeiend bewustzijn over digitalisering, privacy en security

Toegenomen wet- en regelgeving op het gebied van privacy, regulering rondom bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en constante ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity dwingen organisaties om hun zaken binnen het digitale domein op orde te hebben. Niet alleen ligt er een administratieve bewijslast, ook willen organisaties hun klanten het vertrouwen bieden dat persoonsgegevens bij hen veilig zijn. Daarnaast maakt de juridische wereld steeds meer gebruik van legal tech tooling om repetitieve werkzaamheden te automatiseren.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de vraag naar concreet en praktisch advies op het snijvlak van recht, security en techniek flink toeneemt. Waar veel organisaties talent naar de Randstad lokken, gelooft ICTRecht juist in de kracht en kansen van regionale aanwezigheid. Zo opende ICTRecht in 2016 een vestiging in Groningen om organisaties in Noordoost Nederland te ondersteunen. Nu maakt ICTRecht de stap naar Limburg. Vanuit Maastricht zal ICTRecht lokale MKB, zorginstellingen, overheden en woningcorporaties naast advies ook via de ICTRecht Academy inhouse training en opleidingen gaan aanbieden.

Talent 

ICTRecht maakt de stap naar het zuiden niet alleen vanwege opdrachtgevers. De nieuwe vestiging in Maastricht biedt lokaal talent van juridische opleidingen aan Maastricht University, Zuyd Hogeschool (Sittard) en Open Universiteit (Heerlen) de kans om in het zuiden aan de slag te gaan. 

Steven Ras (oprichter en Algemeen Directeur ICTRecht):
‘Fysiek aanwezig zijn in de regio is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie. Goede mensen aantrekken is een uitdaging voor veel bedrijven en zo ook voor ons. Daarom zetten wij in op kantoren in de regio. Het is een oud concept wat wij in een nieuw jasje steken. Het hybride werken wordt gestimuleerd en de reistijd wordt aanzienlijk beperkt. Bovendien is het mogelijk dat medewerkers uit Maastricht werken voor klanten in Amsterdam en vice versa. Door in de regio samenwerkingen met universiteiten en hogescholen aan te gaan, zitten wij nog dichter op het talent en kunnen wij ook een bijdrage leveren aan de regio.’

Regionaal bruggenbouwen

Lester Snackers, de manager van vestiging Maastricht, is geboren en getogen in Limburg. ‘Ik ben trots dat ICTRecht zich met zijn unieke dienstverlening in privacy en security in Limburg vestigt. Veel mensen uit de regio hebben een grote culturele binding met Zuid-Limburg en willen hier graag blijven werken. ICTRecht Maastricht biedt goede mogelijkheden om met name juristen die gespecialiseerd zijn in privacy en IT-recht in het zuiden te behouden. ICTRecht Maastricht spreekt de taal van de opdrachtgevers en talent uit de regio en ik kan niet wachten tot ik iedereen met elkaar kan gaan verbinden.’

Al twintig jaar een innovatieve werkgever

ICTRecht is twintig jaar geleden opgericht door Steven Ras en Arnoud Engelfriet en heeft inmiddels ruim 125 medewerkers in Amsterdam, Groningen en Maastricht. ICTRecht is een moderne werkgever met innovatieve dienstverlening. De juristen en security-experts weten precies wat er speelt op het gebied van techniek en worden gestimuleerd om te experimenteren met nieuwe digitale ontwikkelingen en te ondernemen.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact op met Lester Snackers, manager vestiging Maastricht via:
l.snackers@ictrecht.nl
06 81 03 44 33


Kom werken bij ICTRecht in Maastricht

ICTRecht ondersteunt organisaties bij juridische en security-gerelateerde vraagstukken in het digitale domein. Van advies over privacywetgeving, een vraag over digitalisering van diensten of hulp bij informatiebeveiliging: wij bieden praktische ondersteuning. Bekijk onze vacatures.