Home / Nieuws & Blogs / Lancering hostingrecht.nl

Lancering hostingrecht.nl

| 8 mei 2012

Update 2017: al onze themasites zijn weer ondergebracht bij ictrecht.nl. Hier vindt u onze adviezen over webwinkelrecht, ictarbeidsrecht, ictprivacyrecht, securityrecht, cloudrecht, cookierecht, domeinrecht en hostingrecht.

Maak gratis een notice-and-takedownformulier met onze generator op JuriDox. Of bestel met 20% korting de hostingbundel op JuriDox.

Op Hostingrecht.nl kunnen hosters vanaf vandaag terecht voor advies en informatie over onder meer de contractuele vraagstukken, notice & takedown en andere wettelijke plichten.

Op de nieuwe website leggen wij op een duidelijke en praktische manier uit aan welke eisen een hostingbedrijf moet voldoen en met welke wetgeving een hoster te maken krijgt. Is een hoster bijvoorbeeld aansprakelijk voor downtime en tot welk bedrag? Kan een hoster verantwoordelijk worden gehouden als klanten iets onrechtmatigs publiceren? Wanneer moeten contactgegevens worden afgestaan? Wat heeft de Wet Van Dam voor consequenties voor de dienstverlening?

Na de succesvolle lancering van Webwinkelrecht.nl, willen we met Hostingrecht.nl de hostingsector op één plaats toegang geven tot alle relevante juridische informatie. Op ICTRecht.nl bieden we wel informatie, maar bij Hostingrecht kunnen we veel meer de diepte in en elk aspect duidelijk uitleggen, zoals mensen van ons gewend zijn. Zo staat er op deze site veel meer content waarmee een hoster direct aan de slag zou kunnen. Hosters kunnen naast algemene informatie ook concrete checklists vinden om hun dienstverlening op de wet te controleren. Verder zal er zeer regelmatig actuele informatie te vinden zijn via de blog.

"Wij zien het aantal juridische vragen binnen de hostingbranche enorm groeien. Antwoorden zijn lastig te vinden en juristen hebben niet altijd verstand van deze branche. Je hebt als hoster geen zin om aan je advocaat uit te leggen wat virtualisatie is. Daarom hebben we besloten om binnen de niche ICTRecht een nieuwe niche te creëren, namelijk; Hostingrecht. Met veel praktische juridische content en heldere producten, tegen een gunstig tarief, hopen we voor de hosters een goede juridische partner te zijn'', aldus ICTRecht-partner Steven Ras.