Home / Nieuws & Blogs / Mediation. What`s in a word?

Mediation. What`s in a word?

| 14 juni 2012

Sinds vandaag is het zover! Binnen onze juridische adviespraktijk bieden wij ICT dienstverleners nu ook Legal Mediation aan. Waarom?

Simpelweg omdat het kan, en omdat er vraag naar is. Als juridisch dienstverlener worden wij regelmatig ingeschakeld bij zakelijke conflicten. Onze opdrachtgever is op zoek naar de juridische waarheid, maar nog veel vaker naar een commercieel haalbare oplossing. Wanneer een conflict ons bereikt, zullen wij Mediation voorstellen. Vaak geeft een klant ook zelf aan op zoek te zijn naar een minnelijke regeling.

Mediation is er op gericht een gerechtelijke procedure te vermijden. Als een conflict escaleert, wil je als bedrijf graag een derde partij inschakelen. Maar dat wil niet zeggen dat je je conflict en je zakelijke belangen uit handen wil geven. Dat hoeft ook niet. Bij Mediation blijven partijen zelf verantwoordelijk zijn voor hun geschil en voor de oplossing ervan.

Het goede nieuws is dat 95% van de conflicten vatbaar zijn voor Mediation. Voor een vast bedrag nemen wij als mediator contact op met de conflicterende partij. Kan de Mediation worden afgesloten met een schikking, dan kan vaak ook de werkrelatie tussen partijen worden hersteld. Win - win dus.

Ben je op zoek naar een goede Mediator die kennis heeft van internetrecht, contractenrecht én de ICT-markt? Neem dan contact met ons op via 050-209349