Home / Nieuws & Blogs / Moet ik nu al voldoen aan de cookiewet? Of kan ik nog afwachten wat de OPTA gaat doen?

Moet ik nu al voldoen aan de cookiewet? Of kan ik nog afwachten wat de OPTA gaat doen?

| 3 augustus 2012

Die vraag werd mij door het FD gesteld, voor het Expertpanel “Ondernemersvragen beantwoord”.

Ik geef in het FD van vandaag aan dat het risico bestaat dat je een boete krijgt opgelegd tot EUR 450.000,- per overtreding. Ik geef aan hoe je het best aan de wet kunt voldoen, en wanneer de cookiewet niet geldt.Ook geef ik aan dat er niet alleen nadelen kleven aan de wet: als je voldoet loop je én geen risico op een boete én geef je een positieve uitstraling naar jouw bezoekers. Je komt over als een betrouwbare partij, in ieder geval als het om privacy gaat. Daarnaast geef ik aan dat – hoewel de OPTA tot nu toe nog niet handhavend heeft opgetreden – de OPTA de bevoegdheid heeft om tot vijf jaar na het vergrijp een boete op te leggen, en dat zij al heeft aangegeven in 2012 handhavend te zullen optreden.