Home / Nieuws & Blogs / Nieuwe wet, nieuwe documenten

Nieuwe wet, nieuwe documenten

| 12 mei 2014

Op 13 juni gelden er nieuwe regels voor webshops. Daar hebben we al uitgebreid over geschreven in tal van blogs, in ons nieuwe boek en op onze aparte pagina’s op de site. Informatie is één ding en hopelijk helpen wij de branche daarmee, maar daarnaast hebben we ook een aantal documenten en generatoren beschikbaar gemaakt, zodat u als webshophouder klaar bent voor de nieuwe wet.

Uiteraard hebben wij onze algemene voorwaarden generator. Deze hebben wij recent aangepast, zodat u ook conform nieuwe wet goede voorwaarden kunt hanteren. Uiteraard kunt u voor u zakelijke klanten aparte bepalingen in uw voorwaarden opnemen, zodat beide doelgroepen worden bediend. Daarnaast hebben wij nog wat kleine dingen veranderd in de generator en bijvoorbeeld een betalingsclausule toegevoegd.

Het herroepingsrecht is het aandachtspunt van de wetswijziging, u moet een correcte tekst hanteren en dat geldt los van de voorwaarden als zogenaamde informatieplicht. Hiervoor hebben wij een gratis generator gemaakt, zodat u een goede infotekst kunt maken voor op uw website.

De consument moet daarnaast gebruik kunnen maken van het modelformulier voor herroeping. Dit moet u als webwinkelier ook op uw site beschikbaar stellen en ook per mail sturen/ bij de bestelling voegen. Met dit formulier kan de klant aangeven dat hij van de koop af wil. Hij kan dit bijvoorbeeld mailen, of u biedt dit als digitaal formulier op de site aan.