Home / Nieuws & Blogs / Vakantieman...deel 3 (slot)

Vakantieman...deel 3 (slot)

| 2 september 2011

Klik! Blij als een kind was ik toen ik onze reis naar New York had geboekt, een cadeau voor mijn man vanwege onze trouwdag! De verbazing was dan ook groot toen ik zijn cadeau kreeg: een rondreis van twee weken op Bali…

We hadden echter beiden dezelfde periode geboekt, dus wat nu?! We kunnen niet op twee plaatsen tegelijk zijn, en apart op vakantie is niet leuk op je trouwdag…

Vorige week besprak ik het wel en wee van de instapweigering’. Wij hebben er toen voor gekozen maar naar huis te gaan, onder volledige terugbetaling van het ticket. Eenmaal thuis hadden we spijt en hebben we een nieuwe reis naar New York geboekt.

Ruim op tijd waren we op het vliegveld, en inchecken mocht deze keer gelukkig wel. Helaas kwam er toch een donderwolk opzetten: vertraging . Een zware storm genaamd Irene zou roet in het eten gooien. Daar zaten we dan weer, geen idee of we nog wel zouden vertrekken. Wat zijn in dit geval mijn rechten?

Ook hier biedt de Europese verordening (Verordening EG nr. 261/2004) uitkomst.

Hierin staat dat men bij een vertraging van twee uur of meer voor alle vluchten van 1500 km of minder, van drie uur of meer voor alle vluchten binnen de Gemeenschap van meer dan 1500 km (en voor alle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km) , of  van vier uur of meer voor alle overige vluchten op een aantal dingen kan rekenen.

Naast gratis maaltijden en drankjes (ook nu geen ‘all you can eat’ systeem ) mag je twee gratis telefoongesprekken voeren of  fax- of e-mailberichten verzenden.

Indien de vlucht echt één of meerdere dagen vertraging oploopt heb je eveneens recht op een hotelovernachting. Ben je het helemaal zat, dan kun je in een dergelijk geval ook het geld van het ticket terug krijgen of een andere vlucht nemen. Je moet wel minimaal 5 uur vertraging hebben.

Zoals bekend werd Irene een flinke orkaan en onze vertraging duurde dan ook meer dan 5 uur. Aangezien wij in Amsterdam wonen (en het wel zat waren!) zijn we wederom naar huis gegaan. Ons geld hebben we inmiddels terug, naar een vakantie zijn we nog op zoek.

Misschien moesten we maar eens met de trein op pad….