Home / Nieuws & Blogs / Zijn uw voorwaarden al aangepast aan de nieuwe consumentenwetgeving?

Zijn uw voorwaarden al aangepast aan de nieuwe consumentenwetgeving?

| 9 oktober 2014

Wij bieden al geruime tijd de mogelijkheid aan klanten om zelf juridische documenten te maken. Via onze online tool genereert u gemakkelijk diverse documenten op maat. Alle generatoren kunt u overigens hier vinden. Speciaal voor webwinkels is er een generator waar algemene voorwaarden voor de webwinkel gemaakt kunnen worden. Uiteraard helemaal conform de nieuwe consumentenwet.

Het voordeel is dat de documenten worden toegespitst op uw specifieke situatie door de keuzes die u maakt aan de hand van de vragen die gesteld worden. Daarnaast is gebruik van de generatoren niet duur en onderscheidt u zich door geen gebruik te maken van een standaard document of door de voorwaarden van uw concurrent te kopiëren.

De generator voor algemene voorwaarden is geschikt voor webwinkels die producten verkopen. Daarnaast kan de keuze gemaakt worden om een onderscheid te maken tussen consumenten en zakelijke klanten. Dat is handig omdat voor consumenten bijvoorbeeld het wettelijk herroepingsrecht geldt, maar voor zakelijke klanten kunt u dat dus helemaal zelf bepalen.

Verder kunt u denken aan bepalingen over levering, garantie, betaling/incasso, het reeds genoemde retourbeleid (conform nieuwe wetgeving) en eventuele uitzonderingen daarop en bijvoorbeeld eigendomsvoorbehoud en een klachtenregeling. Na het doorlopen van de generator komt u in een betaalmenu waar u bijvoorbeeld met Ideal op creditcard kunt betalen waarna u het op maat gemaakte document gemaild krijgt (in rtf formaat).

Onze generator vindt u hier en kost €45 (excl. btw). Overigens is er ook een gratis generator speciaal voor het retourbeleid, ook volledig conform nieuwe wet. De informatieplicht is namelijk net zo belangrijk als de voorwaarden. Op het moment dat het retourbeleid niet meer klopt, of nog conform oude wet is, is er een kans dat een handige consument u hiermee confronteert en zo bijvoorbeeld een jaar de tijd heeft om zijn producten te retourneren en hij niet verantwoordelijk is voor eventuele schade.