Conflictoplossing & rechtshulp

Niets is zo vervelend als een conflict. Zeker ICT-gerelateerde conflicten kunnen lastig te doorgronden zijn. ICTRecht kan uw organisatie ontlasten in conflictsituaties. Wij bieden deskundige rechtshulp door ervaren juridisch adviseurs.

Vraag informatie aan

Diverse methoden om conflicten op te lossen

Een conflict kan op verschillende manieren worden opgelost. De deskundige juridisch adviseurs van ICTRecht kunnen u bijstaan bij de volgende methoden om een conflict op te lossen: 1) Mediation, 2) Bindend advies & 3) Rechtshulp.

1. Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige – de mediator – de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer partijen begeleidt om vanuit hun belangen tot gezamenlijk gedragen oplossingen te komen.

Van belang hierbij is dat partijen gezamenlijk overeenkomen hun geschil voor te leggen aan een onpartijdige mediator en dat de besprekingen vertrouwelijk zijn. Mediation is een korte en effectieve procedure om tot een oplossing te komen, vooral als partijen nog andere belangen nastreven dan het verdelen van de taart. Een mediation traject is relatief goedkoop en heeft vaak een positief effect op de klantrelatie, zodat deze ondanks het conflict voortgezet kan worden. Na een rechtszaak is er meestal geheel geen behoefte meer zaken met elkaar te doen.

ICTRecht biedt mediation aan door ervaren mediators die gespecialiseerd zijn in ICT-recht. Door de doortastendheid van de mediator en de kennis van ICT-vraagstukken kan een conflict vaak snel opgelost worden.

Lees meerLees minder

2. Bindend advies

In geval van een geschil kunnen partijen overeenkomen zich te verbinden aan de uitspraak of mening van een derde. In plaats van de zaak aan een rechter of een arbiter (zoals de Stichting Geschillenoplossing Automatisering) voor te leggen om een vonnis of een uitspraak te verkrijgen, kan een zaak ook aan een expert op het gebied van ICT-vraagstukken worden voorgelegd en om een uitspraak / advies worden gevraagd.
 
Het voordeel van een bindend advies is dat de aanvraag en uitkomst binnen enkele weken kan geschieden en behoorlijk minder kost dan een gerechtelijke procedure of arbitrage. De juridisch adviseurs van ICTRecht zijn op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van ICT-recht en ICT-technologie. Zij hebben daardoor de expertise in huis om een bindend advies te verzorgen.
Lees meerLees minder

3. Rechtshulp

Mediation en bindend advies vergen vooraf overeenstemming door beide partijen. Dit is niet altijd te realiseren. Daarnaast is het soms gewoon nodig een pittige brief of sommatie te verzenden om een tegenpartij in beweging te krijgen – of het is zo klaar als een klontje dat u volledig in uw recht staat, maar de tegenpartij blijft helaas eigenwijs.

Een goede brief opstellen is een kunst op zich. Ook stelt de wet in een aantal gevallen - zoals een klacht of een in gebrekestelling - specifieke eisen. Professionele hulp is dan ook zeer aan te raden. De juridisch adviseurs van ICTRecht kunnen dit lastige traject uit handen nemen en de correspondentie en onderhandelingen namens u voeren; en u indien nodig bijstaan in een gerechtelijke procedure. Alles uiteraard in goed overleg. Zo heeft u meer rust om te ondernemen.

Lees meerLees minder
''ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag."
 
- Ministerie van Buitenlandse Zaken

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter