ICTRecht in de praktijk

Ons tijdschrift ‘ICTRecht in de praktijk’ informeert juridische professionals over de laatste relevante ontwikkelingen rond ICT en recht.

Download eerdere edities

Nieuwste editie van ‘ICTRecht in de praktijk

Editie 1 / 2023

In dit tijdschrift bespreken wij onder meer de ingrijpende verandering van digitalisering in het onderwijs, wat zijn de kansen en risico's? Daarnaast wordt verteld hoe in vier stappen compliant digitale zorg verleend kan worden. Tot slot wordt een visie gegeven op legal tech en wordt antwoord gegeven op de vraag: Mag de EU eindelijk met de VS spelen? 

 

Bekijk deze editie

Bekijk eerdere edities van ons tijdschrift:

 

Editie 2 / 2022

Weet jij wanneer het nodig of zelfs wettelijk verplicht is om een DPIA uit te voeren? In deze editie van ons tijdschrift delen wij onze tips en tricks met je. Verder lees je hoe jij een veilige organisatie effect leidt, nemen we je mee in de nieuwe wetgeving voor voorspellende diagnostische test en de Digital Services Act.

Zorg & ICT editie

Wij hebben een speciale zorg & ICT editie van ons tijdschrift uitgebracht: ‘Zorg in de praktijk’. In dit tijdschrift nemen we je mee in de nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van zorg & ICT. We delen onze kennis met je over de impact van de MDR, de speerpunten van de Wegiz, de Wet AI in de zorg, leveranciersmanagement en veilig inloggen.

Editie 1 / 2022

Het begin van een nieuw jaar is een goed moment om terug te blikken op de gebeurtenissen die wij in het afgelopen jaar op het gebied van privacy zijn tegengekomen. Wij doen een recap! Ook leggen we haarfijn uit wat legal operations precies inhoudt en gaan we in op toegangsbeveiliging. Waarom is dit zo belangrijk en hoe houd je er grip op?

Editie 4 / 2021

Legal tech startups schieten als hip geklede paddenstoelen uit de grond. Maar wat is nu daadwerkelijk de waarde van legal tech? En is de hype terecht? Daarnaast leggen we uit wat ransomware is en wat (niet) te doen bij een ransomware-aanval. En gaan we in op de inhoud en reikwijdte van het voorstel Wet kwaliteitsregistraties zorg (Wkz).

Editie 3 / 2021

De drone-industrie en AI zijn volop in ontwikkeling. Komen autonome drones ooit van de grond? Ook in deze editie, de nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen is vanaf 26 mei 2021 van toepassing. Wat betekent de MDR voor de dagelijkse bedrijfsvoering van een zorginstelling? En leer pragmatisch om te gaan met jouw informatiebeveiliging.

Editie 2 / 2021

In deze tijdschrifteditie beantwoorden we de vraag of er bij het bieden van online (medische) hulp een behandelingsovereenkomst tot stand komt. Ook gaan we onder meer in op je wachtwoord(beleid) en de geheimen van supermodellen.

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 180 specialisten voorzien we organisaties – vanuit onze kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen en Maastricht  - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Lees verder
ICTRECHT Illustratie advies - Petrol RGB