ICTRecht in de praktijk

Ons tijdschrift ‘ICTRecht in de praktijk’ informeert juridische professionals over de laatste relevante ontwikkelingen rond ICT en recht. Elk kwartaal ontvangt u vakartikelen, overzichten van wetgeving en andere direct toepasbare informatie.

Word abonnee! Download eerdere edities

Abonneer u nu

Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar. U kunt het tijdschrift op papier of elektronisch (pdf) ontvangen.

Een jaarabonnement (papieren editie) kost slechts € 135 ex btw. Het tijdschrift liever elektronisch (via pdf) ontvangen? Dan betaalt u voor een jaarabonnement € 67,50 ex btw. Dit bedrag dient vooraf en per jaar te worden voldaan.

Ik word abonnee!

Nieuwste editie van ‘ICTRecht in de praktijk’

Editie 3 / 2021

De drone-industrie en AI zijn volop in ontwikkeling. Komen autonome drones ooit van de grond? Ook in deze editie, de nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen is vanaf 26 mei 2021 van toepassing. Wat betekent de MDR voor de dagelijkse bedrijfsvoering van een zorginstelling? En leer pragmatisch om te gaan met uw informatiebeveiliging.

Download deze editie

Download hier eerdere edities van ons tijdschrift:

 

Editie 2 / 2021

In deze tijdschrifteditie beantwoorden we de vraag of er bij het bieden van online (medische) hulp een behandelingsovereenkomst tot stand komt. Ook gaan we onder meer in op uw wachtwoord(beleid) en de geheimen van supermodellen. 

Editie 1 / 2021

De zorg maakt een digitaliseringsslag. In deze tijdschrifteditie blikken we terug op 2020 en kijken we vooruit naar 2021. Daarnaast moeten organisaties zich vanaf 1 januari 2021 houden aan de SCA. Wij leggen uit wat het is en wat het betekend voor uw organisatie. Tot slot vertellen we hoe legal tech uw organisatie kan helpen.

Editie 4 / 2020

De uitbraak van het coronavirus heeft voor een toename van het gebruik van zorg op afstand oplossingen gezorgd. In dit tijdschrift geven we u een zorg op afstand-update. In weer een ander artikel zetten we uiteen hoe het ook alweer precies zit met de basisregels omtrent de ingebrekestelling, verzuim en ontbinding.

Editie 3 / 2020

Beeldmateriaal op scholen en de AVG: komt er ooit een klik? In deze editie van ons tijdschrift leggen we uit wat de eisen zijn aan het gebruik van beeldmateriaal onder de AVG. Verder gaan we in op de zorgplicht van ICT-dienstverleners en leggen we uit wat privacy van security kan leren. 

Editie 2 / 2020

In deze nieuwste editie van ons tijdschrift leest u onder meer over de toekomst van AI in het recht en auteursrecht op software. Daarnaast is de Brexit een feit, maar hoe zit het met mijn leveranciers in het Verenigd Koninkrijk?

Editie 1 / 2020

Zo aan het begin van het nieuwe jaar hopen we dat we u een aantal nieuwe belangwekkende zaken mogen voorleggen. Zo komt binnenkort de Verordening voor medische hulpmiddelen uit, die vele appmakers zal raken. En de opkomst van cryptocoins en encryptiediensten botst ook met steeds meer wetgeving. De AVG blijft natuurlijk actueel, helemaal met de vraag of u nu verwerker bent of niet. Hierover leest u in onze hoofdartikelen.

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties – vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Lees verder
Advies goud@2x