ICTRecht in de praktijk

Ons tijdschrift ‘ICTRecht in de praktijk’ informeert juridische professionals over de laatste relevante ontwikkelingen rond ICT en recht. Elk kwartaal ontvangt u vakartikelen, overzichten van wetgeving en andere direct toepasbare informatie.

Word abonnee! Download eerdere edities

Abonneer u nu

Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar. U kunt het tijdschrift op papier of elektronisch (pdf) ontvangen.

Een jaarabonnement (papieren editie) kost slechts € 135 ex btw. Het tijdschrift liever elektronisch (via pdf) ontvangen? Dan betaalt u voor een jaarabonnement € 67,50 ex btw. Dit bedrag dient vooraf en per jaar te worden voldaan.

Ik word abonnee!

Nieuwste editie van ‘ICTRecht in de praktijk’

Editie 3 / 2020

Beeldmateriaal op scholen en de AVG: komt er ooit een klik? In deze editie van ons tijdschrift leggen we uit wat de eisen zijn aan het gebruik van beeldmateriaal onder de AVG. Verder gaan we in op de zorgplicht van ICT-dienstverleners en leggen we uit wat privacy van security kan leren. 

Download deze editie

Download hier eerdere edities van ons tijdschrift:

 

Editie 2 / 2020

In deze nieuwste editie van ons tijdschrift leest u onder meer over de toekomst van AI in het recht en auteursrecht op software. Daarnaast is de Brexit een feit, maar hoe zit het met mijn leveranciers in het Verenigd Koninkrijk?

Editie 1 / 2020

Zo aan het begin van het nieuwe jaar hopen we dat we u een aantal nieuwe belangwekkende zaken mogen voorleggen. Zo komt binnenkort de Verordening voor medische hulpmiddelen uit, die vele appmakers zal raken. En de opkomst van cryptocoins en encryptiediensten botst ook met steeds meer wetgeving. De AVG blijft natuurlijk actueel, helemaal met de vraag of u nu verwerker bent of niet. Hierover leest u in onze hoofdartikelen.

Editie 4 / 2019

De toekomst van internetrecht, wat is dat begrip nu, en wat valt er zoal onder? Dat privacy en de AVG onder internetrecht valt, lijkt buiten kijf te staan. Al vijftien jaar, of misschien al 129 jaar relevant? Lees er alles over in deze editie. En ook de techniek staat niet stil, want technologische innovatie is en blijft een van de belangrijkste aspecten van internetrecht. Een nieuw aspect aan internetrecht is het gezondheidsrecht. In deze editie belichten we de nog te verwachten wijzigingen aan de WGBO.

Editie 3 / 2019

Vijftien jaar bestaat ons adviesbureau. Eén vraag heeft ons daarbij altijd beziggehouden: wat is internetrecht nu eigenlijk? In dit nummer doen wij een poging een juridisch omlijnde definitie te geven. De relevantie van internet voor gezondheid wordt in ieder geval steeds groter. Daarom in dit nummer ook een blik op nieuwe wetgeving rondom medische hulpmiddelen. Een blik op de toekomst is natuurlijk niet compleet zonder het laatste hot topic: smart contracts. Wat gaat daarmee gebeuren?

Editie 2 / 2019

Al sinds de vankrachtwording van de AVG zien we dat vrijwel alle nieuwe conflicten op het gebied van ICT, een privacy-component hebben. Dit jaar komt daar een schepje bovenop, want de ePrivacy Verordening zal van kracht worden. Wat zal dat betekenen en wat heeft de AVG nu al opgeleverd? Verder introduceert de nieuwe Richtlijn Auteursrechten vérgaande verplichtingen voor platforms en tussenpersonen op internet, en kan zelfs online gokken legaal worden dit jaar.

Editie 1 / 2019

Een nieuw jaar, een nieuwe blik op juridische zaken. De belangrijkste kwestie om op terug te kijken, is natuurlijk de AVG. De angst voor boetes zit er goed in, dus tijd voor een eerste terugblik. Ook in dit nummer een terugblik op de praktijk rond cryptomunten. Hoe ongrijpbaar gaat cryptogeld worden in 2019? En meer algemeen, welke vraagstukken spelen bij blockchaintechnologie en het recht? In de contractspraktijk nog steeds goed voor veel discussies: welk recht moet worden gekozen bij internationale overeenkomsten?

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties – vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Lees verder
Advies goud@2x