ICTRecht in de praktijk

Ons tijdschrift ‘ICTRecht in de praktijk’ informeert juridische professionals over de laatste relevante ontwikkelingen rond ICT en recht. Elk kwartaal ontvangt u vakartikelen, overzichten van wetgeving en andere direct toepasbare informatie.

Word gratis abonnee! Download eerdere edities

Abonneer u nu

Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar. Als u zich abonneert ontvangt u het tijdschrift direct na publicatie in uw mailbox.

Naast de reguliere edities brengen we ook regelmatig een thema-editie uit. Door hiernaast uw interesses aan te vinken zorgen wij ervoor dat u de voor u relevante thema-edities zeker niet mist. 

Ik word abonnee!

Nieuwste editie van ‘ICTRecht in de praktijk

Editie 2 / 2022

Weet u wanneer het nodig of zelfs wettelijk verplicht is om een DPIA uit te voeren? In deze editie van ons tijdschrift delen wij onze tips en tricks met u. Verder leest u hoe u een veilige organisatie effect leidt, nemen we u mee in de nieuwe wetgeving voor voorspellende diagnostische test en de Digital Services Act.

Download deze editie

Download hier eerdere edities van ons tijdschrift:

 

Speciale zorg & ICT editie

Wij hebben een speciale zorg & ICT editie van ons tijdschrift uitgebracht: ‘Zorg in de praktijk’. In dit tijdschrift nemen we u mee in de nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van zorg & ICT. We delen onze kennis met u over de impact van de MDR, de speerpunten van de Wegiz, de Wet AI in de zorg, leveranciersmanagement en veilig inloggen.

Editie 1 / 2022

Het begin van een nieuw jaar is een goed moment om terug te blikken op de gebeurtenissen die wij in het afgelopen jaar op het gebied van privacy zijn tegengekomen. Wij doen een recap! Ook leggen we haarfijn uit wat legal operations precies inhoudt en gaan we in op toegangsbeveiliging. Waarom is dit zo belangrijk en hoe houdt u er grip op?

Editie 4 / 2021

Legal tech startups schieten als hip geklede paddenstoelen uit de grond. Maar wat is nu daadwerkelijk de waarde van legal tech? En is de hype terecht? Daarnaast leggen we uit wat ransomware is en wat (niet) te doen bij een ransomware-aanval. En gaan we in op de inhoud en reikwijdte van het voorstel Wet kwaliteitsregistraties zorg (Wkz).

Editie 3 / 2021

De drone-industrie en AI zijn volop in ontwikkeling. Komen autonome drones ooit van de grond? Ook in deze editie, de nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen is vanaf 26 mei 2021 van toepassing. Wat betekent de MDR voor de dagelijkse bedrijfsvoering van een zorginstelling? En leer pragmatisch om te gaan met uw informatiebeveiliging.

Editie 2 / 2021

In deze tijdschrifteditie beantwoorden we de vraag of er bij het bieden van online (medische) hulp een behandelingsovereenkomst tot stand komt. Ook gaan we onder meer in op uw wachtwoord(beleid) en de geheimen van supermodellen. 

Editie 1 / 2021

De zorg maakt een digitaliseringsslag. In deze tijdschrifteditie blikken we terug op 2020 en kijken we vooruit naar 2021. Daarnaast moeten organisaties zich vanaf 1 januari 2021 houden aan de SCA. Wij leggen uit wat het is en wat het betekend voor uw organisatie. Tot slot vertellen we hoe legal tech uw organisatie kan helpen.

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 100 specialisten voorzien we organisaties – vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Lees verder
ICTRECHT Illustratie advies - Petrol RGB