PB Web Media blijft met ICTRecht pionier in veilige en verantwoorde adult content

Lees hoe PB Web Media, een ontwikkelaar en beheerder van adults only content platformen, onze expertise inhuurt om continu te voldoen aan de snel veranderende en strenge wetgeving voor platforms. 

Uitdaging

In de wereld van PB Web Media draait alles om het voldoen aan strikte wet- en regelgeving en dus het veilig en verantwoord aanbieden van adult content. Deze niche, die voornamelijk gericht is op adults only content platformen, vereist voortdurend inspelen op relevante wet- en regelgeving. Toen, enkele jaren geleden, de jurist in loondienst moest worden vervangen, ontstond de uitdaging om onder andere de thema’s privacy, content safety en auteursrecht - vooral in relatie tot technologie - breder juridisch in te vullen. Het bleek echter onmogelijk om dit in één persoon te vangen.

Oplossing

Om aan deze behoefte tegemoet te komen, koos PB Web Media ervoor om een team van externe specialisten van ICTRecht in te schakelen. Een daarvan is Marjolein. Zij houdt toezicht op alle lopende en komende projecten, en zet specifieke kennis van collega’s in waar nodig. Dankzij de professionals van ICTRecht blijft PB Web Media binnen de lijnen kleuren, zelfs in de grijze gebieden waar zij zich binnen de wetgeving soms bevindt.

Impact

  • Door deze samenwerking maakt PB Web Media een van haar kernwaarden, namelijk verantwoord handelen, waar.
  • PB Web Media heeft in ICTRecht een deskundige sparringpartner gevonden. Samen interpreteren ze wetgeving en stellen ze duidelijke kaders op, wat leidt tot een heldere strategie op het juridische vlak.
  • Incidenten worden snel en doeltreffend aangepakt.
  • Met de kennis en expertise van ICTRecht kan PB Web Media haar lange termijn doelen verwezenlijken. Hierdoor kijkt PB Web Media beter vooruit en wordt de koers onderbouwd bepaald.
  • Door de actieve kennisdeling van ICTRecht wordt PB Web Media ook gevoed met actuele kennis.
  • Door voortdurend prioriteit te geven aan de privacy van websitebezoekers, medewerkers en andere betrokkenen staat PB Web Media bekend als een vakkundige en serieuze speler én werkgever.

"Wij bevinden ons in een internationaal speelveld waarin niet alle concurrerende partijen zich aan wet- en regelgeving houden. Wij zijn er dan ook trots op om onze gedrevenheid om verantwoord te handelen door de samenwerking met ICTRecht te kunnen vertalen naar voordelen. Voordelen voor bezoekers, klanten en werknemers."

Martijn Wijts, Technisch Directeur - PB Web Media

Klantcase: PB Web Media blijft pionier in veilige en verantwoorde adult content

Je zou maar eens een succesvolle ontwikkelaar van drukbezochte adults only content platformen zijn. Dit betekent dat een groot deel van de bedrijfsinspanning gaat naar het interpreteren en nakomen van wet- en regelgeving rondom privacy, platformregulatie en aansprakelijkheid. Om hier deskundig invulling aan te geven, schakelt PB Web Media al jaren ICTRecht in. "Men neemt privacywetgeving wel eens met een korreltje zout, maar dat past niet bij ons," zo vertelt Peter Becker, Algemeen Directeur PB Web Media.

 

"Wij voelen een grote verantwoordelijkheid vanwege ons bereik, de hoeveelheid content die op onze platforms wordt geplaatst en de gevoeligheid daarvan. Het is cruciaal om uploaders van illegaal materiaal buiten te houden.”

 

In eigen dienst versus inhuren van juridisch advies

Al sinds jaar en dag klopt PB Web Media voor ad hoc advies bij ICTRecht aan. Toen de jurist in loondienst vervangen moest worden, leek het logisch om direct ICTRecht in te vliegen. Toch zijn de mannen niet over een nacht ijs gegaan. Peter: "We hebben gedegen marktonderzoek gedaan en ook de overweging 'in eigen dienst versus inhuren' serieus overwogen." Het tegenargument voor inhuren was de angst dat gedetacheerde specialisten snel iets nieuws zouden willen, al vlug in een andere, nieuwe keuken wilden kijken.

Peter vervolgt: "Dat is iets wat we niet prefereerden. Je investeert toch in elkaar, dan wil je dat deze kennis behouden blijft. Gelukkig heeft ICTRecht ons het tegendeel bewezen. De specialisten van ICTRecht zijn absoluut geen jobhoppers. Als er al eens iemand vertrekt, verloopt de overdracht altijd soepel. Dat creëert echt een teamgevoel."

De heren wonnen eerlijk advies in en maakten een uitgebreide selectie. Niet alleen de vakinhoudelijke kennis moest aansluiten, maar ook de personen. “Wij zijn informele, maar serieuze en harde werkers en dat verwachten we ook van specialisten die we in huis halen. Met ICTRecht was deze klik er direct,” zo laat Martijn ons weten.

Breed en in de diepte meedenken

De grootste meerwaarde van ICTRecht vinden de mannen wel de brede specialistische kennis die door ICTRecht wordt geboden. Martijn: "We hebben te maken met een vast team, maar is er een kwestie waar een specialistische kijk voor nodig is, dan wordt zonder pardon een collega ingezet. Alle benodigde juridische kennis rondom onze dienstverlening, dat kun je nooit in een persoon vinden. Blij dat wij dit in ICTRecht wel hebben gevonden."

De grootste uitdaging voor PB Web Media is dat de wetgeving vaak is geschreven voor platformontwikkelaars zoals YouTube en Facebook, die net anders opereren dan PB Web Media. Dit betekent dat beide teams in samenwerking tot antwoorden moeten komen. Peter: "Een voorbeeld is de nieuwe wetgeving DSA (Digital Services Act). Hiermee zijn we een jaar bezig geweest. We hebben als organisatie alle zeilen bijgezet om op tijd compliant te zijn. Daarnaast staat privacy van bezoekers enorm hoog in het vaandel, vandaar onze kernwaarde: verantwoord handelen. Met de inzet van ICTRecht maken we deze belofte waar."

Martijn: "Daarnaast hebben we een lange termijn visie. Dan moet je vanaf het begin je basis goed op orde hebben. Voelt ons platform niet veilig, dan komen bezoekers niet meer terug." Om dit te realiseren zijn de betrokkenen van ICTRecht iedere dinsdag op het kantoor van PB Web Media te vinden, de rest van de week is dit verspreid. Martijn: "Tijdens een wekelijkse meeting bespreken we de prioriteiten en de planning van de lopende en nieuwe werkzaamheden. ICTRecht neemt altijd een proactieve houding in, ook als een nieuwe wet zich aankondigt. Dat geeft rust. Hiermee beschermen we onze status van betrouwbare partij en voorkomen we boetes. Tel daarbij op dat dit ook ons werkgeversimago positief versterkt; dat helpt bij het aantrekken en behouden van medewerkers."

Onze ervaring

"Ik voel me een gewaardeerde collega van het team van PB Web Media," vertelt Marjolein Struik, legal counsel en team manager ICTRecht die al drie jaar actief is voor PB Web Media. "Als het aan mij ligt, zijn we ook nog lang niet weg. De vraagstukken zijn hier nooit 'zwart-wit'. Soms is het niet altijd duidelijk hoe we de wet moeten interpreteren, zeker als een klant niet een ‘standaard’ platform betreft. Aan de lopende band zijn we als team bezig om te bepalen wat we moeten doen om nieuwe wetgeving zoals de DSA (Digital Services Act) werkbaar te maken. Wij krijgen daarin alle vrijheid. Wij worden als jurist echt als sparringpartners gezien en voelen ons gewaardeerde teamleden. Voor alle bedrijfsuitjes worden we uitgenodigd en zijn wij uiteraard graag van de partij.”

Over PB Web Media

PB Web Media is een ontwikkelaar en beheerder van adults only content platformen. Gevestigd in het bruisende Haarlem, werken ze met een gepassioneerd team aan het versterken van hun positie als één van de grootste spelers in de adult markt. Hun focus ligt altijd op het bieden van een ongeëvenaarde gebruikerservaring, waarbij ze voortdurend streven naar verbetering door het gebruik van cutting-edge technologieën.

Bekijk de website

clientcase-pbwebmedia

Contact

Wil jij weten wat ICTRecht voor jou of jouw organisatie kan betekenen?

Laat een bericht achter via dit formulier. Eén van onze juristen neemt dan contact met je op. 

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

 

ICTRECHT Illustratie advies - Petrol RGB

 

Laat je gegevens achter