Factsheets

Wij delen graag onze juridische kennis. Onze factsheets geven je de kernpunten van juridische thema's en documenten zoals: algemene voorwaarden, cameratoezicht of privacywetgeving.

Uitgelichte factsheets

Het verwerkingsregister

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) moeten organisaties onder bepaalde omstandigheden een verwerkingsregister bijhouden. Wat staat er precies in dit register?

Privacy op de werkvloer

Niet alleen websitebezoekers of klanten hebben recht op privacy. Ook werknemers hebben dit recht. Voor werkgevers is het belangrijk om privacy op de werkvloer goed in te richten. Waar moet je als werkgever dan aan denken?

Melden van datalekken

Heeft jouw organisatie te maken met een datalek, dan is het wettelijk verplicht om het datalek intern te registreren. Wat een datalek is en wat je moet doen in geval van een datalek, leggen wij uit in deze factsheet.

Algemene voorwaarden

Wanneer je als ondernemer overeenkomsten sluit met klanten is het prettig wanneer niet iedere keer dat een overeenkomst wordt gesloten, onderhandeld hoeft te worden. Om hierop tijd te besparen kun je dit soort zaken vastleggen in algemene voorwaarden.

Herroepingsrecht

Bij aankopen via het internet is het voor consumenten onmogelijk om een product even vast te houden of een demonstratie te krijgen. Daarom krijgen consumenten bij aankopen op afstand het recht van ontbinding (herroepingsrecht) tot 14 dagen na ontvangst van de goederen of diensten.

Verplichtingen MDR voor zorgaanbieders

Als een zorginstelling een medisch hulpmiddel wil gebruiken, moet hij de veilige toepassing van dit hulpmiddel garanderen. Door de nieuwe Europese regels zijn er veel veranderingen voor zorginstellingen.

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 180 specialisten voorzien we organisaties - vanuit onze kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen en Maastricht - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Leer ons kennen