Online IT Law Summer School

Wilt u écht de diepte in op het gebied van ICT en recht? Laat u inspireren en uitdagen door onze algemeen directeur en ICT-jurist Arnoud Engelfriet, die in samenwerking met expertdocenten de IT Law Summer School voor u neerzet. De ICTRecht Academy biedt deze online opleiding  aan voor zowel juristen als IT-ers!

Bekijk de video Neem contact op

Duik mee in de toekomst van het ICT-recht

De toekomst van techniek ligt in het recht. Leer gedurende vijf weken juridische vraagstukken naar technische uitdagingen te vertalen (en andersom) en met innovatieve tooling deze concreet en inzichtelijk te beantwoorden. Gaat u de uitdaging aan in deze unieke online opleiding? 

Wij horen graag van u

Bent u geïnteresseerd in het volgen van onze online opleiding? Laat ons weten welke onderwerpen of vraagstukken u bezighouden.

Voor wie? 

De IT Law Summer School is toegankelijk voor:

IT-ersTechnisch georiënteerde deelnemers met affiniteit voor recht
 
Juristen | IT-onderlegde juristen en advocaten

ILSS_2

Hoe ziet de IT Law Summer School eruit? 

Tijdens de IT Law Summer School werkt u niet met theoretische papers maar met bijvoorbeeld een wiki-document, een infographic of een pitch voor een educatieve game. U doet niet alleen juridische of technische kennis op, maar leert deze ook te vertalen naar de behoefte van de doelgroep.

Iedere week krijgt u een presentatie van ICT-jurist Arnoud Engelfriet en/of een expertdocent die is gespecialiseerd in het desbetreffende onderwerp. Hierna gaat u zelf aan de slag met de uitwerking van uw thema of toets u het resultaat van uw medecursisten door middel van discussies en relevante bronnen. 

Elke week bent u tot driemaal een uur bezig met live leren en discussiëren. Overige discussies, kennis verdieping en samenwerken doet u in eigen tempo binnen uw groep. Reken op ongeveer tien uur studiebelasting per week maximaal.

Docenten

De IT Law Summer School wordt verzorgd door negen expertdocenten. Graag stellen wij de docenten aan u voor.

custom – 9

Arnoud Engelfriet
Arnoud Engelfriet is algemeen directeur en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source).

custom – 3

Mireille Hildebrandt
Prof.mr.dr. Mireille Hildebrandt werpt nieuw licht op de toekomst van analytics, persoonsgegevens en AI-gedreven besluitvorming. Mireille is hoogleraar Law and Technology (Brussel) en Rule of Law (Radboud). Zij onderzoekt hoe juridische bescherming ingebouwd kan worden in de architectuur van cyberspace. 

custom – 5

Jan Smits
Prof.dr.mr. Jan Smits zal focussen op de cloud in Europa. Wat mogen wij verwachten? Is de Europese cloud binnen handbereik? Jan Smits is emeritus hoogleraar Recht en Techniek (TU/e). Hij is pleitbezorger van het technisch ontwerpen met het recht mee.

custom – 1

Gerrit-Jan Zwenne
Professor Gerrit-Jan Zwenne diept het onderwerp persoonsgegevens in de gezondheid uit. Met Covid-19 als rode draad leert u wettelijke grenzen verkennen en nieuwe vragen kennen. Gerrit-Jan is hoogleraar recht en informatiemaatschappij en advocaat, met focus op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingsrecht.

custom – 2

Sarah Eskens
Sarah Eskens neemt u mee naar de wereld van regulering van political microtargeting. Sarah schreef een proefschrift (IViR) over nieuwspersonalisatie. Ze werkt nu als postdoc onderzoeker aan het onderwerp politieke microtargeting.

custom – 8

Bas van de Haterd
Bas van de Haterd heeft vragen bij het arbeidsrecht in "het nieuwe normaal". Hoe moeten we post Covid-19 omgaan met oude regels en gebruiken, welke nieuwe dingen worden van ons verwacht? Bas is zelfstandig HR tech expert en schreef meerdere boeken over de invloed van technologie op werk en maatschappij.

custom – 6

Brenno de Winter
Privacy- en beveiligingsexpert Brenno de Winter gaat nader in op security-lekken en hun impact in de praktijk. Hij onderzocht meer dan 2.000 datalekken, speelt regelmatig een sleutelrol in incidenten en is 'de Onderzoeksraad der Dingen' bij BNR Newsradio.

custom – 4

Michiel Steltman
Michiel Steltman opent de discussie rondom de positie van tussenpersonen in onze nieuwe maatschappij. Welke vormen van regulering mogen wij verwachten en welke waarborgen wensen wij daarbij? Michiel is directeur van Stichting DINL. In die functie brengt hij de belangen van de Nederlandse digitale infrastructuur sector onder de aandacht.

custom – 7

Bert-Jaap Koops
Professor Bert-Jaap Koops zal de drie stadia van cryptoregulering introduceren en stilstaan bij de crypto wars eind jaren negentig. Bert-Jaap is hoogleraar (Tilburg) en onderzoekt cybercriminaliteit, regulering van technologie, privacy en grondrechten.

Lees meer & maak kennis met alle docentenLees minder

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.